15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Törött székből virágtartó

Biztosan neked is van otthon olyan törött széked, ami már csak arra vár, hogy a lomtalanításkor megszabadulj tőle. De NE TEDD! Pinty Plus Chalk finish paint sprayvel könnyedén felújíthatod és vintage stílusúvá varázsolhatod! Ma a creadoporkrispis blog írója, Christina lesz a segítségünkre és bemutatja lépésről lépésre, hogyan alakíts át egyedi virágtartóvá egy kidobásra ítélt, törött széket.
Székek festését már több sprayvel is bemutattuk, de ez az első alkalom, hogy egy székből virágtartót készítettünk, második esélyt adva egy régi bútordarabnak.

Amire szükséged lesz az átalakításhoz

recycle a chair with chalk spray paint and varnish spray

Öreg szék átalakítása lépésről lépésre

Ahogy látod ez a szék nagyon kopott volt, sőt még az ülő része el is volt törve.

how to recycle a chair with chalk spray paint Pintyplus

Először is szépen meg kellett csiszolni az egész széket, hogy a pergő festék részektől megszabaduljunk és az új festék megfelelően tapadjon majd.  Christina az ülőkét is eltávolította és egy spakli segítségével a kiálló részeket is leszedte.

 

Csiszolás után jöhet a felület megtisztítása. Ehhez egy gőztisztítót használt, hogy eltávolítsa a port és rárakódott koszt a felületről. Persze ha nincs otthon gőztisztítód, akkor sem kell aggódni, alkoholos tisztítószerrel és egy ronggyal ugyanúgy elegendő megtisztítani a felületet.

Amikor a tisztítás megtörtént, jöhet a festés. Ehhez kréta festék sprayt használtunk, hiszen ezzel könnyen és gyorsan lehet átfesteni szinte bármilyen felületet. A következő színeket használtuk:

  • Hamuszürke
  • Tört fehér

Először a hamuszürke színt fújtuk fel. Ezt alapszínként fogjuk használni, erre még egy világosabb színt is fogunk festeni.

Hogyan érjünk el vintage hatást egy felületeten

Vintage hatást több módon is elérhetünk egy felületen. Most azt a technikát mutatjuk be, amelyhez egy kis darab gyertyára vagy viaszra lesz szükségünk. A cél, hogy azok a részek, amelyek a viaszolás után kerültek festésre, sokkal könnyebben lekopnak. Több más technikai is létezik, hogy öregítsük bútorainkat, így ezek közül bármelyiket használhattuk volna.

recycle a chair with spray paint

Miután végeztünk a viaszolással, felfújtuk a tört fehér színű kréta festék sprayt. Most már ügyeltünk arra, hogy az egész széket teljesen befedje a festék.

how to decorate an old chair

Végül miután megszáradt a második réteg festék is, egy nagyon finom csiszolóval végigmentünk a felületen. Azok a részek, amelyek alatt viasz volt, könnyedén lekoptak és előtűnt az alapként festett szürke szín.

antique chairs decorate

Ezután matt lakk sprayvel még átfestettük az egész felületet, hogy ellenállóbb legyen, majd egy nagy cserép növényt ültettünk a székbe.

decorate old wooden chairs

Mit gondolsz erről a projektről? Különböző székekkel, eltérő színekben is megvalósítható ez az ötlet.

Még nem követsz minket? Ha szeretnél mindig naprakész lenni, kövesd facebook oldalunkat, youtube csatornánkat és instagram profilunkat.

Előző poszt
Tojásfestés kréta festékkel
Következő poszt
Lámpa festés sprayvel