15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Tojásfestés kréta festékkel

A Saját otthon projekt bejegyzéseit azért imádjuk, mert mindig olyan új látószögbe helyezik a festék sprayket, amit addig elképzelhetetlennek tartottunk. Most például a húsvéti tojásfestés terén alkottak:

Idén is a matricás vonalon indultam tovább, csak egyedi matricákat álmodtam meg. Az ilyen álmokkal pedig mindig Ilkához, a MyWall falmatricák megálmodójához kell fordulni, mert bármilyen agymenésem is van, ő megtervezi nekem. 

A másik állandó segítségem pedig a Pinty Plus Krétafesték, amely segít, hogy vágyaim olyan testet öltsenek, mint ahogy elképzeltem. Régebben ugyanis a festés soha sem úgy sikerült, ahogy én szerettem volna vagy a fejemben összeállt.

Ennek pedig az az oka, hogy nem vagyok türelmes, nem szeretek órákat bíbelődni az ecsettel (na jó, igazából semmivel)… A Pinty Plus festékek azonban elhozták nekem azt a gyorsaságot és egyszerűséget, amire vágytam. Még soha sem folyt meg vagy lett buborékos, pedig most sem csiszolok, portalanítok vagy zsírtalanítok előtte. 

Természetesen így az idei 2 húsvéti projektemben is főszerepet játszott a festékspray és most egy igazi DIY bloggerhez méltóan, részletesen és fázisfotókkal be is mutatom az első tojás projektet. Mindezt azért, mert most kivételesen nem felejtettem el mindent lefotózni. ? 

Hozzávalók:

Elkészítése:

1, A különféle szavakat vágjuk körbe, az átvivőfóliát pedig semmikképpen se távolítsuk el:

2, A szavakat és a különféle mintákat kezdjük el a tojásokra ragaszgatni. Ugye, hogy milyen cukker ez a nyuszi? 

3, Rengeteg különféle vastagságú csíkokat is kértem:

4, Elkezdtem felragasztatni a tojásokra, de arra figyeltem, hogy ahol vége lett a szalagnak, ott kezdtem a következővel. Már így is jól mutatnak, de nem álltam meg és az eredeti tervem szerint folytattam tovább:

5, A krumplikat félbe vágtam és abba tűztem bele a bambuszpálcákat, amikre pedig a tojásokat húztam bele. Egy nagy doboz biztosította a festés hátterét, hogy a falat biztosan ne fújjam telibe.

Eredetileg sok-sok színű tojásokat terveztem, de menet közben maradtam az “én saját bejáratú színeimnél”: rózsaszín, menta, szürke és fekete… Ebben most nem tudtam kilépni a komfortzónámból… ?

6, Nem volt túl bonyolult a művelet és a doboz teljesen bevált, a fal megúszta:

7, Szépen váltogattam a krumplikat és a színeket, aztán már csak be kellett vinnem a lakásba és megvárni a teljes száradást:

8, Itt már teljesen megszáradt a tojás és jól látszanak a csíkok:

9, Sniccer segítségével kezdjük eltávolítani a matricákat:

10, Ha végeztünk, akkor a felesleges festéket kezünkkel dörzsöljük le a tojásról. Ha igazán tartósat festéket szeretnénk, akkor mindenképpen lakkozzuk is, de én ezt kihagytam:

11. Nagyon tetszik a végeredmény, mert vidám és cuki egyben. Remélem, hogy a locsolók is majd örülnek nekik:

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is kövess minket a facebook, a youtube-on és instagram oldalunkon is! ;)

Előző poszt
Pasztell koszorú festék spravel
Következő poszt
Törött székből virágtartó