15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Bútorfestés 3 lépésben

A bútor festés egyik legegyszerűbb módja a festék sprayvel való átfestés. Ha van egy régi szekrényed, amit nem lenne szíved kidobni, most megtudhatod, hogyan újítsd fel festék sprayk segítségével. Egyszerűen 3 lépésben megteheted ezt és úgy fogod érezni, hogy kaptál egy teljesen új bútort. És tudod mi a legjobb az egészben? Ha jön egy vendég, akkor eldicsekedhetsz neki, hogy ilyen egyedi bútora nincs másnak, hiszen Te magad dekoráltad.

A projektben az egyik kedvenc katalán bloggerünk Javi lesz a segítségünkre. Ő a Yonolotiraria.com blog szerzője és már számos ötletet megvalósítottunk tőle. Hát itt egy újabb 3 lépéses bútorátfestés.

antes de actualizar un mueble taquillón

Szükséges anyagok

Ezekre az anyagokra lesz szükséged a festéshez:

Így fesd át a bútorod

Ebben a videóban megmutatjuk lépésről lépésre:

A teljes  bútor felújításhoz ezt a 3 lépést kell követned:

1º.-Készülj fel a festésre

Először találj egy megfelelő helyet a festésre. Helyezd a bútort egy kartonra vagy takarófóliára lehetőleg úgy, hogy minden részéhez hozzáférj. Figyelj a környezetre, takard le azokat a tárgyakat, amit nem szeretnél véletlenül összefestékezni. Jól szellőző helyen vagy kültéren végezd a festést. Azért arra ügyelj, hogy ha véletlenül eleredne az eső, a bútor ne ázzon meg.

Miután ezzel megvagy, jöhet a bútor letakarítása. Ez egy nagyon fontos lépés. Sokan elnagyolják, de ez a bútorfestés egyik legfontosabb lépése. De miért is? Főleg a régi bútorok esetében előfordulhat, hogy zsíros, koszos a felület. Ha a festék a zsíros felületre kerül előfordulhat, hogy foltos lesz, vagy akár le is pattog. Ezért javasoljuk a tisztítást foltbenzinnel vagy alkoholos tisztítószerrel, ami gyorsan elpárolog, de mégis megtisztítja a felületet. Például klóros tisztítószer esetén, akár ki is fakulhat a ráfestett festék.

preparación antes de pintar un mueble

2º.- Fessünk sprayvel

A következő lépés már maga a festék. PintyPlus Evolution akril festék sprayt használunk fehér színben. Ez nagyon gyorsan szárad és a használata rendkívül egyszerű. Nem marad ecsetnyomos a felület és teljesen ellenálló felületet kapunk. A festés során ezekre ügyeljünk:

  1. Rázzuk fel a flakont legalább egy percen keresztül. A flakonban lévő golyó összekeveri a festéket, hogy teljesen homogén legyen.
  2. A festéket 25-30cm távolságból fújjuk a felületre, vízszintes majd függőleges mozdulatokkal. Fontos, hogy jó minőségű sprayt használjunk, mert gyenge minőségű termékek esetében csak lefolyik a felületről és nem lesz szép a végeredmény.
  3. Fújhatunk több réteget is, de várjunk közötte 5-10 perc száradást. A rétegek száma egyébként nagyban függ az alap felülettől és a színtől. A fehér alapra fednek a legjobban a színek.

Használhatod a PintyPlus pisztolyt is a festéshez, de nem kötelező. De mit is kell tudni erről?

  • Bármilyen PintyPlus festék sprayhez használatod
  • Egyenletesebben tudsz a segítségével fújni és nem fárad el a kezed a használat közben
  • Nagyon ellenálló, több száz flakont is kifújhatsz vele
  • Nem lesz festékes a kezed a használata közben

pintar un mueble con pintura en spray

3º.- Szereld fel a gombokat

A száradás után az utolsó lépés a gombok felhelyezése. Erre két opciód is van:

  1. Fessük le a régi gombokat is
  2. Használjunk új fogantyúkat

Javi nagyon szereti a változatosságot, ezért különböző gombokat is felszerelt a bútorra.

renovar los pomos de un mueble taquillón

Amint megszáradt a festék már vissza is teheted a lakásba.

pintar un muele taquillón para la entrada

Ugye milyen egyszerű volt? Ha neked is tetszik a bútor festés, vágj bele és próbáld ki Te is!

Előző poszt
Hűtő felújítása táblafestékkel
Következő poszt
Húsvéti tojás fröcsköléssel