15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Irodai bútor felújítás – Pár ezer forintból

Unalmas iroda kicsit színesebbé tétele már megoldható pár ezer forintból. A bútor felújítás festék spray segítségével pofon egyszerű és gyors feladat, mindössze csak néhány apró dologra kell oda figyelni. Alább összeszedtük a legfontosabb lépéseket, hogy mire figyelj. :)

Ilyen volt - Bútor felújítás előtt
Ilyen volt – Bútor felújítás előtt

Amire szükséged lesz:

Bútor felújítás lépései:

ELSŐ LÉPÉS: A legfontosabb lépés a felület tökéletes előkészítése. Erre a folyamatra nem szabad sajnálni az időt és az energiát! Fontos, hogy a felület legyen por – és zsírmentes! Ezt egy alkoholos felület tisztítúval tudod elérni. A por és a zsír gátolja a festék tökéletes tapadását és fedését, ezért előfordulhat, hogy foltos lesz száradás után valamint sok esetben le is pereghet a megszáradt festék.

Alkoholos felület tisztító spray - Bútor felújítás előtt ezzel tisztítsd le a felületet
Alkoholos felület tisztító spray – Bútor felújítás előtt ezzel tisztítsd le a felületet

MÁSODIK LÉPÉS: Maszkold ki a felület azon részeit amit nem szeretnél festeni. Fontos, hogy a maszkolást figyelmesen végezd el, mert a festék spray permete is beszínezheti azokat a részeket. Célszerű takarófóliával kombinálni a maszkoló szalagot.

Felület maszkolása
Felület maszkolása

HARMADIK LÉPÉS: Rázd fel a festék spray-t! Rázd minimum 1 percen keresztül. Ne spórold el a felrázást. Ha a spray nem lesz megfelelően felrázva akkor előfordulhat, hogy folyik vagy fröcsköl. Sok esetben a sűrű anyagnak köszönhetően a szórófej is beszárad így nem lehet használni a spray-t! Szóval, mindenképp rázd! :)))

Bútor felújítás előtt - Festék spray felrázása
Bútor felújítás előtt – Festék spray felrázása

NEGYEDIK LÉPÉS: Ha még nem használtál festék spray-t akkor mindenképp végezz próbafújást! Ezt célszerű egy kartonon elvégezni!

Minden festék spray-ben másmilyn nyomás van, ezért mindig a nyomástől függ, hogy milyen távolságból kell fújni. Általánosságban elmondható, hogy kb. 20 cm távolságból érdemes festeni vele. A bútor felújítás mindig kényes téma, mert senki nem szeretné a nappalijában egy csúnyán festett komód ácsorogjon. :) Ezért csak próbafújás után kezdj bele a festésbe!

ÖTÖDIK LÉPÉS: Kb. 20 cm távolságból fesd át a felületet.

Bútor felújítás - a festés
Bútor felújítás – a festés

A vizes bázisú festék spray-nek köszönhetően beltéren is elvégezheted a festést. A száradása időjárástől függően gyors! :)

A végeredmény! :)
A végeredmény! :)
Előző poszt
Beltéri ajtó festés házilag
Következő poszt
Festék spray a kopás ellen