15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Kültéri műanyag bútor festése

A jó idő beköszöntével újra előkerülnek a kültéri műanyag bútorok. Ilyenkor szembesülünk azzal a problémával, hogy a tavalyi szezonban a műanyag bútor megkopott, kifakult. Ilyenkor jön az ötlet, fessük át! De pontosan mit használjunk?

A probléma a kültéri műanyag bútorokkal az, hogy általában olyan kemény fényes műanyag felületűek, amelyek a festék nehezen tapad. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy utána a bútor használatban lesz, így folyamatosan kopik a festék a felületén, ezért olyan festési megoldást kell válasszunk, amely megfelelő tapadást és kopásállóságot biztosít.

De nézzük az alapoktól. Mivel alapozzuk a műanyag bútort? Erre a célra a legjobb megoldás a PintyPlus TECH wash primer alapozó. Egy egy speciális savas alapozó, amely kémiai kötést létesít a műanyag felület és a fedőfesték között. Az alapozásra használhatjuk a PintyPlus TECH műanyag alapozó spray-t is, amely egy áttetsző alapozó, amely szintén arra hivatott, hogy növelje a tapadást. Az alapozás mindkét termék esetében gyorsan fog történni, hiszen mindkét termék rendkívül gyorsan szárad.

A száradást követően jöhet a fedőfesték használata. Erre a célra a PintyPlus EVOLUTION oldószeres vagy vizes-bázisú változatát javasoljuk. Mivel a PintyPlus EVOLUTION termékcsalád rendkívül széles színválasztékban elérhető, így könnyedén kiválaszthatjuk azt a színt, amely számunkra a legtökéletesebb. A szín kiválasztásakor ne csak a termék kupakját nézzük, hanem a színkártyát is, mert az mutatja a festék pontos színét.

A fedőfesték száradását követően lehetőségünk van tovább növelni a felület kopásállóságát. Ehhez a lakk használatát javasoljuk. Használhatjuk a PintyPlus EVOLUTION termékcsaládból a színtelen lakkot fényes, matt vagy selyemfényű kivitelben, de használhatunk egy erősebb lakkot is, mint például a PintyPlus AUTO autóipar lakk, amely fényes színtelen kivitelben elérhető.

A fent leírtak természetesen nem csak a kültéri műanyag bútorok festése esetén alkalmazható, hiszen szinte bármilyen műanyag felület esetén hasonló módon kell eljárni.

matrica-eltavolito
Előző poszt
Matrica eltávolító spray
Következő poszt
Kézműves művész lakk spray-k – PintyPlus