15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Hogyan válassz festék spray-t?

A festési munkálatok egyik legegyszerűbb módja a festék spray-vel történő festés. Persze nem mindig minden felület festhető ilyen módon, de sok esetben ez a módszer sokkal hatékonyabb, mint az ecsettel történő festés. A PintyPlus festék spray különböző termékcsaládjai között rengeteg típust találhatunk ezért elkészítettük ezt a bejegyzést, hogy könnyebben el tudj igazodni a különböző típusok között.

Az aeroszolos festékek közül választhatunk szín alapján: matt, fényes, selyemfényű, texturált felületű, fluoreszkáló, fémes, metál stb. Választhatunk az alapján, hogy milyen felületre szeretnénk használni: fa, fém, műanyag, hungarocell stb. Vagy választhatunk az alapján, hogy tartalmaz-e oldószereket, így megkülönböztetünk oldószeres (akril, szintetikus) és vizes bázisú (akril, kréta) termékeket. Ezeken felül vannak olyan termékek, amelyek valamilyen speciális célra szolgálnak, ezeket technikai aeroszoloknak nevezzük. Ide tartozik példul a hőálló festék, a tömítő spray, a ragasztó spray stb.

Kell-e alapozót használni?

Az alapozó használata több esetben ajánlott, de vannak esetek, amikor nem szükséges. Az alapozó célja kettős: védje a felületet, használatával jobban tapadjon a felületre a festék. Ebből adódóan fém felületek esetén korróziógátlás céljából javasoljuk alapozó használatát (horgany, cink, wash primer, univerzális). Fa felület esetében az univerzális alapozót ajánljuk. Műanyag felület esetén a műanyag alapozót javasoljuk. Az alapozó használata attól is függ, hogy volt-e már festve az adott felület. Ha volt már festve, akkor általában nem kell alapozni, de ekkor érdemes végiggondolni, hogy mivel volt előzetesen festve (ha erősebb oldószeres festéket festünk a felületre, akkor felmarhatja az előző réteget).

Milyen típusú spray-k léteznek?

  • Akril spray: ez egy univerzális festék spray, elérhető matt, fényes, selyemfényű, fluoreszkáló, metál változatokban. Lehet oldószeres vagy vizes bázisú. Nagyon gyorsan szárad, univerzálisan használható szinte minden felületre. Hungarocell esetén csak a vizes bázisú termék használható. (EVOLUTION, EVOLUTION WATER-BASED, HOME)
  • Kréta festék: ez egy speciális vizes-bázisú festék, amely kimondottan vintage dekorációk készítéséhez javasolt.
  • Hőálló festék: ez a termék olyan felületek esetén javasolt, amely nagy hőhatásnak van kitéve (pl kipufogók, kazánok, grillek)
  • Háztartási festék: különböző háztartási gépek külső felületének átfestésére használható. Korróziógátló hatású is, ezért védi a felületet a rozsdásodástól.
  • Kovácsoltvas festék: speciális alapozó és fedőfesték egyben. Enyhén érdes felületet képez, kimondottan fém felületek (kerítések, kapuk, kandelláberek stb) festésre javasolt.
  • Jelölő spray: fluoreszkáló, 360 fokban fújható spray, amely építkezések, rendezvények során ideiglenes jelölésre szolgál

Hol tudom megvásárolni a termékeket?

A termékeket festékboltokban, barkácsboltokban, kreatív-hobby üzletekben, barkácsáruházakban vagy online is meg lehet vásárolni.

Az üzletek listáját IDE KATTINTVA tudod megtekinteni.

Ha online vásárolnád meg a termékeket, azt IDE KATTINTVA tudod megtenni.

Előző poszt
Pinty Plus TECH kontakt ragasztó spray – Az univerzális ragasztó minden feladatra
Következő poszt
Legyél Te is PintyPlus viszonteladó!