15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Légkondi festés

Legújabb bejegyzésünk a Dekorella blog készítette és segítségével most bemutatunk egy nagyon költséghatékony, egyszerű, de mégis látványos megoldást a légkondi átfestésére.

Jártatok már úgy, hogy egy bútor cseréje, új függöny, bármilyen felújítás láncreakciót indított el? Az új, friss darab fényében a többi, sokszor idejétmúlt, kopott hatású, oda nem illő lesz? Lehet hogy más ezt nem látná, de mi látjuk és egyre jobban zavarni kezd.

Nos, én éppen így jártam az előszobát a lakás többi részétől leválasztó függönyünk készíttetése során.

Az előszobát szerettem volna elválasztani a nappali, étkező, konyha résztől, ehhez egy gyönyörű, anyagában csíkos, tört fehér függönyt választottam. Fellógatva azonban rendkívül zavaró látvány volt, hogy hiába illett a választott árnyalat a falhoz és a lakás egészéhez, a mögötte elhelyezett légkondi elszíneződött műanyag felülete erősen rontotta a pozitív összképet.

legkondicionalo-festese-pinty-plus-spray-festekkel-2

(Biztos ti is tapasztaltátok, hogy bizonyos műanyagból készült, eredetileg fehér háztartási gépek egy idő után besárgulnak. Még csak nem is minden részük egyenletesen, hanem némelyik igen, némelyik nem. Vajon miért van ez? Más festék, más alap? )

Ez így nem maradhat! – határoztam gyorsan, és a leginkább besárgult részeket gyorsan kezelésbe vettem természetesen Pinty Plus spray festékkel.

legkondicionalo-festese-pinty-plus-spray-festekkel-3

A Pinty Plus műanyag alapozó tökéletesen festhetővé tette a felületet. Alaposan felráztam a flakont, majd lengő mozdulatokkal kb. 15 cm távolságból fújtam. A felhordásra azért kell nagyon figyelni, mert a permet átlátszó és gyorsan szárad, így a frissen fújt alapozó csillogó nedvessége az egyetlen támpont arra vonatkozóan, hogy hova jutott az anyagból.

Száradás után ezüst színű Pinty Plus Evolution akril festékkel fedtem a légkondi elemeit. És ennyi volt. Jöhetett a visszaszerelés.

legkondicionalo-festese-pinty-plus-spray-festekkel-4

A megújult légkondicionáló doboz szép ezüstfehér lett, végre jól mutatott az új függönnyel is. Azért még mintegy utolsó simításként a mozgó lamella részre fekete-fehér csíkos dekortapasz csíkot ragasztottam, mely még egyedibbé tette a felületet.

legkondicionalo-festese-pinty-plus-spray-festekkel

Nagyon elégedett vagyok vele, minden alkalommal amikor a széthúzott függöny láthatóvá teszi, örömmel nyugtázom, jó döntés volt a sprayfesték.

legkondicionalo-festese-pinty-plus-spray-festekkel

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is és iratkozz fel a Shakingcolors hírlevélre, hogy mindig értesülj a legújabb termékekről, ötletekről.

Előző poszt
Az inox falióra
Következő poszt
Márványos mini vázák