15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Régi, műanyag cserép újrafestése

Minden évben tavasszal a garázs vagy tároló mélyére száműzött terasz növények újra előkerülnek.

Ilyenkor szembesülünk azzal, hogy a tavalyi nap bizony eléggé megviselte a műanyag cserepeket. Persze ezek nagyon tartósak, de azért a tűző napon gyakran elvesztik színüket.

Mit tehetünk ilyenkor? Szerencsére egy jó DIY bloggernek mindenre van megoldása. A műanyag cserép festését Diától a, Masni Dekoráció bloggerétől lessük el.

Amire szükséged lesz:

1. lépés

A műanyag kaspókat tisztítsd meg. Fontos, hogy száraz, por- és zsírmentes legyen a felület, mert csak ekkor tud a festék megfelelően tapadni a felületre. A műanyag alapozó használat nem kötelező, de fontos, ha szeretnénk sokáig tartós végeredményt.

2. lépés

Rázzuk fel a flakonokat. Ez fontos, mert ha kihagyjuk ezt a lépést, akkor a benne lévő golyó nem tudja megfelelően felkeverni a festéket. Ilyenkor köpködve jöhet ki a festék és nem lesz szép a végeredmény. Az alapozó felfújását követően tartsunk egy kávészünetet. Kb 15-20 perc elegendő, hogy a PintyPlus Tech műanyag alapozó spray megszáradjon.

3. lépés

A PintyPlus Evolution akril sprayt fújjuk fel az alapozott felületre. Azért jó festék sprayt használni, mert sokkal egyenletesebb és szebb felületet érhetünk el. Joggal adódik a kérdés, hogy nem folyik-e meg? Ügyelnünk kell arra, hogy egy helyre ne fújjunk sok festéket és persze arra, hogy megfelelő festéket vegyünk. A piacon kapható olcsó festék sprayk gyakran gyenge minőségűek is és ekkor magunknak csinálunk plusz munkát.

4. lépés

Rendezzük el a kaspókat a helyükre és élvezzük a nyári napsütést újra. :)

Forrás:
Masni Dekoráció

Ha tetszett a bejegyzésünk kövess minket a facebookon és az instagramon is.

 

Előző poszt
#Pintyplushelps
Következő poszt
Fonott kosár átfestése