15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Arany, ezüst, réz – Vizes bázisú festékspray

PintyPlus legújabb termékei az arany, ezüst és réz vizes bázisú festékspray. Szinte teljesen szagtalan így alkalmas akár beltéri használatra is.

Arany, ezüst, réz - vizes bázisú festékspray
Arany, ezüst, réz – vizes bázisú festékspray

Néhány pontban összeszedtük neked, hogy érdemes használni a vizes bázisú festéksrpay-t, hogy tökéletes végeredményt érhess el. Beltéri, dekoráció festésen keresztül szemléltetjük a termékek használatát, de az alábbi eljárást bármilyen tárgyon, felületen alkalmazhatsz.

A vizes bázisú festékspray előnyei:

  • Szinte teljesen szagtalan
  • Használható bármilyen felületen, nem mar meg semmit
  • Gyorsan szárad az időjárátől függően
  • Környezetbarátabb mint az oldószeres festékspray-k
  • Beltéren is használható
Dekoráció festés kellékei - vizes bázisú festékspray
Dekoráció festés kellékei – vizes bázisú festékspray

Vizes bázisú festékspray használata lépésről-lépésre

1. LÉPÉS: Por – és zsírtalanítás

Az első és az egyik legfontosabb lépés a felület szakszerű előkészítése. Fontos, hogy a festendő felület legyen por – és zsírmentes! Zsírtalanításra használj PintyPlus Alkohol felület tisztító spray-t. Fújd a felületre, majd rongy vagy papírtörlő segítségével dörzsöld át akaposan a felületet. Ha lehetőséged van rá akkor ezt a folyamatot többször végezd el.

Felület tisztítás - PintyPlus Alkohol felület tisztító
Felület tisztítás – PintyPlus Alkohol felület tisztító

2. LÉPÉS: Festékspray felrázása

Nagyon fontos, hogy használat előtt a vizes bázisú festékspray alaposan legyen felrázva. Rázd minimum egy percen át a flakont, hogy alaposan felkeveredjen a benne lévő anyag. Ha ezt a folyamatot kihagyod akkor előfordulhat, hogy a festék fröcskölni fog vagy megfolyik.

3. LÉPÉS: Végezz próbafújást

Ha még nem használtál festékspray-t, akkor mindenképp végezz próbadújást egy kartonon. Pár fújás alatt megtanulhatod a festékspray szakszerű használatát így a végeredmény tökéletes lesz.

próbafújás

A festékspray-t kb. 20 cm távolsából fújd a felületre, egyenletes folyamatos mozgással. Egy helyre nem ajánlott koncentráltan sok festéket kifújni meg meg fog folyni!

4. LÉPÉS: A felület alapozása

Minden esetben ajánlott az alapozó használata a tökéletes végeredmény elérése érdekében. A PintyPlus vizes bázisú alapozó bármilyen felületre fújható, így minden felületnél jó választás lehet. Ha száradás után azt tapasztalod, hogy picit foltos vagy csíkos a felület akkor nem kell aggódnod. Az alapozó esetében ez nem jelent problémát mert erre még jön a fedőréteg.

A felület alapozása
A felület alapozása

5. LÉPÉS: A festékspray használata, vizes bázisú festékspray

Miután alaposan felráztad a festékspray-t és az alapozó is teljesen megszáradt jöhet a fújás. Fújd kb. 20 cm távolságból a felületre egyenletes, folyamatos mozgással. Ha első látásra nem érzed elegendőnek a festék takarását, akkor mindenképp rétegenként vidd fel! Várd meg a felületi száradást és vigyél fel egy újabb réteget.

Tárgy festése - Vizes bázisú festékspray
Tárgy festése – Vizes bázisú festékspray

Minden festékspray típusnál más – más nyomás van a flakonban, ezért érdemes minden spray-vel próbafújást végezni.

6. LÉPÉS: Szórófej tisztítása

Ha marad a flakonban festék akkor mindenképp érdemes kitisztítani a szórófejet így eltárolhatod a spray-t akár tíz évig is, száraz hűvös helyen.

Fordítsd fejjel lefelé a flakont és fújj a levegőbe. Addig tartsd lenyomva a szórófejet amíg a flakonból csak hajtógáz jön, ekkor már a szeleprendszerből kiürült a festék és emiatt már nem fog beszáradni.

Szórófej tisztítása

Dekoráció festés végeredménye

Ha tetszett a bejegyzés, további tippekért kövess minket:

Instagram – Klikkelj ide
Facebook – Klikkelt ide

Előző poszt
Krétafesték használata lépésről-lépésre
Következő poszt
Dekoráció átfestése – PintyPlus festékspray-vel