15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Krétafesték használata lépésről-lépésre

Ebben a bejegyzésben összeszedtük a krétafesték használata legfontosabb lépéseit. Ha az alábbi pontok betartásával tökéletes végeredményt érhetsz el. Fontos, hogy a lépéseket ne cseréld fel és ne hagyj ki egyet sem.

krétafesték
Krétafesték

Amire szükséged lesz:

ELSŐ LÉPÉS: Felület tisztítása, por és zsírtalanítás

Fontos, hogy a festendő felületet gondosan előkészítsd. Amennyire csak tudod por és zsírtalanítsd a felületet PintyPlus Alkoholos felület tisztító spray segítségével. Fújd a felületre majd egy papírtörlővel töröld át alaposan a felületet. Ha régi bútorról van szó, akkor ezt többször ismételd meg.

Felület tisztítás
Felület tisztítás
Alkohol törlése
Alkohol törlése

MÁSODIK LÉPÉS: Krétafesték használata

Fontos, hogy mielőtt a festendő tárgyra fújnád, rázd minimum 1 percig! Fújd kb. 20 cm távolságból a festéket, folyamatos és egyenletes mozgással. Ne fújj koncentráltan egy helyre több festéket mert meg fog folyni.

krétafesték fújása
krétafesték fújása

Ha még soha nem használtál festékspray-t, akkor ajánlott próbafújást végezni egy kartonon! Próbafújás alkalmával elég gyorsan megtanulható a szakszerű fújás, így szép végeredményt érhetsz el.

Csiszolás
Csiszolás

HARMADIK LÉPÉS: Csiszolás a Vintage hatáshoz

Miután teljesen megszáradt a festék, egy finom csiszolópapír segítségével visszacsiszolhatod a felületet, így vintage, kopott hatást fogsz elérni.

Csiszolás után nagyon poros lesz a felület, amit egy nedves rongy segítségével tudsz letakarítani.

Krétafesték por törlése
Krétafesték por törlése

NEGYEDIK LÉPÉS: Felület zárása, Wax-olás

Miután teljesen száraz lett a felület, jöhet a Wax-olás! Rázd egy percig legalább, majd fújd át vele a felületet. Egy puha rongy segítségével dörzsöld bele a felületbe.

Wax

Végeredmény:

Krétafesték jellemzői, krétafesték használata

Speciális krétafesték spray, amely tökéletes bármely felületdekorálására, akár expandált polisztirolra is. 15 percen belül szappanos vízzel lemosható. Maximális fedés és gyors száradás. Vizesbázisú formulájának köszönhetően környezetbarátabb, mint az oldószeres festékek.

Alkalmazás:

Számos felület dekorálására használható. Alkalmas fa-, bútorlap-, vászon, vas-, műanyag-, tábla felületek és akár üveg festésére is. Nem tartalmaz agresszív oldószereket, ezért nem marja meg a polisztirol felületeket sem.

Ahhoz, hogy sima felületet érjünk el, több vékony réteg használatát javasoljuk, száradás után csiszoljuk meg finoman, hogy a kívánt felületet érjük el.

Előző poszt
Lökhárító festés otthon, házilag
Következő poszt
Arany, ezüst, réz – Vizes bázisú festékspray