15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Dekoráció átfestése – PintyPlus festékspray-vel

Ha akad otthon olyan dekorációd ami már nem illik a szobába de nem szívesen válnál meg tőle akkor fesd át. A dekoráció átfestése PintyPlus festékspray-vel pár fújással, pár perc alatt elvégezhető!

dekoráció átfestése
dekoráció átfestése

Pontokba szedtük a dekoráció átfestésének lépéseit, hogy Te is a legjobb végeredményt érhesd el. Nincs más dolgod, csak követni az alábbi utasításokat.

Első lépés: Felület tisztítása, por – és zsírtalanítás

Fontos, hogy a festendő felület le legyen takarítva, mert a nem látható tapintásból eredő zsírfoltok nagy bosszúságot okozhatnak festés után. Ha zsíros marad a felület akkor a festék száradás után foltos lesz és helyenként nem fog jól fedni. A zsírtalanításhoz használj PintyPlus Alkoholos felület tisztító spray-t.

Második lépés: Alapozás

Minden esetben ajánlott az alapozó használata. Legyen szó bármilyen tárgyról a PintyPlus Evolution vizes bázisú alapozó spray jó választás mert minden felületre fújható és időjárástól függően gyorsan szárad.

Alapozás - dekoráció átfestése
Alapozás – dekoráció átfestése

Alapos rázást követően (Rázd minimum egy percig!) fújd a felelületre kb. 20 cm távolságból egyenletes folyamatos mozgással. Várd meg a teljes száradást. Az alapozó elősegíti a festék réteg tökéletes tapadását és fedését.

Harmadik lépés: Dekoráció átfestése

Ha az alapozó teljesen megszáradt, akkor jöhet a dekoráció átfestése. Mielőtt festenél, rázd a spray-t legalább egy percig! Fontos, hogy nagyon alaposan felrázd a festékspray-t.

dekoráció átfestése
dekoráció átfestése

Fújd kb. 20 cm távolságból a spray-t, folyamatos és egyenletes mozgással. Ne fújj koncentráltan egy helyre több festéket mert meg fog folyni.

Ha még nem használtál korábban festékspray-t, akkor mindenképp végezz egy kartonon próbafújást! A dekoráció festés gyors és egyszerű művelet de szükséges ismerni hozzá a megfelelő fújási technikát.

Rétegenként fújd a festéket. Ha azt tapasztalod, hogy az első réteg kevés lett mert foltos maradt, esetleg helyenként nem takart jól a festék akkor várd meg a száradást és nyugodtan fújj újabb réteget.

Teljes száradás után a felület megóvása érdekében használhatsz PintyPlus Evolution vizes bázisú lakkot. De dekorációnál ez nem szükséges, mert nem fogják fizikai hatások érni.

Végeredmény

Előző poszt
Arany, ezüst, réz – Vizes bázisú festékspray
Következő poszt
Zsúrkocsi felújítás – Fém festése