15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Kültéri vas festés – Kerti lámpa felújítás

Akik kertesházban élnek, biztos sokszor találkoztatok a kültéri vas és fém tárgyakon felbukkanó rozsda foltokkal. Ezek sajnos elkerülhetetlenek és vannak olyan tárgyak amiket két – három évente újra kell festeni. A vas festés festékspray-vel nagyon egyszerű és gyors feladat.

Rozsdás kültéri vas lámpa
Rozsdás kültéri vas lámpa

Vas festés kellékei:

Vas festés kellékei
Vas festés kellékei

1. LÉPÉS: Felület előkészítése, csiszolás, por – és zsírtalanítás

Ahhoz, hogy tökélet végeredményt érhess el, fontos, hogy betartsd az első lépést. Vas festés alapja, hogy a rozsdát és az előző réteg festéket gondosan eltávolítsd. Szükséged lesz csiszolópapírra és alkoholos felület tisztítóra. Csiszolás után, egy rongy és ez alkohol segítségével alaposan töröld át a festendő felület minden részét.

Felület előkészítése
Felület előkészítése

2. LÉPÉS: Alapozd le a felületet

A PintyPlus univerzális alapozó spray használata nagymértékben segíti a festékréteg megfelelő tapadását, és a végeredmény élettartamát. Mielőtt használnád, rázd minium egy percen keresztül, hogy a lerakódott pigmentek alaposan felkeveredjenek! Fújd, kb 20 cm-ről a festendő felületre.

Tipp: Ha még nem használtál festékspray-t, akkor egy kartonpapíron végezz próbafújásokat. Pár fújás után könnyedén elsajátítható a mozdulatsor.

Alapozás
Alapozás

3. LÉPÉS: Fesd le – vas festés

Mielőtt elkezdenéd a vas festés első fújását, alaposan, legalább 1 percen keresztül rázd a flakont! Ez nagyon fontos, mert ha kihagyod akkor elúfordulhat, hogy köpköd, fröcsköl vagy halványabb lesz mint az eredeti színe a festéknek. Mindenképp rázd fel jó alaposan a festékspray-t!

Próbafújás után elkezdheted a felület festését. Alapozó használatával elég lesz egy rétegben is, de ha úgy érzed, hogy kevés akkor felületi száradást követően fújhatsz még egy réteget!

Festés

Ha megszáradt a festékréteg akkor el is készült a felújítás. Ha kültéren lesz a tárgy akkor célszerű egy lakk réteget is felvinni, mert a PintyPlus LAKK spray időszakos felületi védelmet biztosít az időjárással szemben.

Ha tetszett a bejegyzésünk akkor kövess minket a facebookon!

Előző poszt
Új színek – Vizesbázisú, szagtalan festékspray
Következő poszt
Fém polc festés – Festéksprayvel