15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Fém polc festés – Festéksprayvel

Ha akad otthon a lakásban egy régebbi, elhasználódott polc, akkor a fém polc festés festékspray segítségével gyorsan és egyszerűen kivitelezhető.

fém polc festés előtt
fém polc festés előtt

Fém polc festés kellékei:

1. LÉPÉS: Felület előkészítése, csiszolás, por – és zsírtalanítás

Az első lépéstől merőben függ a felújítás végeredménye! Nagyon fontos, hogy a festendő felület precízen elő legyen készítve. Mindenképp csiszold meg ha látsz rozsdát a fém felületen. A fém polc hajlamos a rozsdásodásra. Csiszolópapít segítségével távolítsd el a rozsdát és az esetleges szennyeződéseket.

Alkohol és rongy segítségével töröld le az összes port ami a csiszolásból adódott. Fontos, hogy a felület por és zsírmentes legyen!

festékspray felrázása
festékspray felrázása

2. LÉPÉS: Rázd fel a festéket

Ha a felület nem kíván alapozást, akkor jöhet a festékspray alapos felrázása. Rázd minimum egy percen kereszül a flakont, hogy a benne lévő pigmentek alposan felkeveredjenek! Ha ezt a lépést kihagyod, akkor elképzelhető, hogy festés közben nem fog megfelelően szórni a szórófej és fröcskölni fog a festék.

Festés
Festés

3. LÉPÉS: Fém polc festése

Alapos rázás, és tisztítás után jöhet a várva várt átalakulás. Jöhet a festés. Ha még nem használtál festékspray-t, akkor érdemes először próbafújásokat végezni egy kartonon. A helyes festési technika nagyon könnyen elsajátítható, de ennek hiányában garantáltan nem lesz szép a végeredmény.

Fújd kb. 20 cm távolságból, egyenletesen, folyamatos mozgást végezve a felületre a festéket! Soha ne fújj egy pontba koncentráltan sok festéket!

Az átfestett fém polc
Az átfestett fém polc

4. LÉPÉS: Lakkozás

Nem kötelező de ajánlott a végeredményt lakkal kezelni, így tartósabb és időtállóbb lesz. A lakk használata előtt is nagyon fontos az alapos rázás és az, hogy kb. 20 cm távolságból fújd a felületre.

Minden festett felületnek jót tesz a lakk réteg. A lakk is rétegezhető, így tartósabb eredményt érhetünk el, de fontos, hogy minden réteg száraz legyen!

Lakkozás

Ha tetszett a bejegyzésünk akkor kövess minket a facebookon!

Előző poszt
Kültéri vas festés – Kerti lámpa felújítás
Következő poszt
Lökhárító festés otthon, házilag