15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Új színek – Vizesbázisú, szagtalan festékspray

A Pintyplus 2021-es slágerterméke a vizes bázisú evolution, szagtalan festékspray idén, 2022-ben új színekkel jelentkezik. Az arany, ezüst és réz mellett számos új ral szín megtalálható, fényes és matt változatban is.

PintyPlus Evolution Vizesbázisú, szagtalan festéksrpay
PintyPlus Evolution Vizesbázisú, szagtalan festéksrpay

Vizesbázisú festékspray előnyei:

  • Szinte teljesen szagtalan
  • Használható bármilyen felületen, nem mar meg semmit
  • Gyorsan szárad az időjárátől függően
  • Környezetbarátabb mint az oldószeres festékspray-k
  • Beltéren is használható
2022-es év új színei

Hogyan kell használni?

A PintyPlus Evolution vizesbázisú szagtalan festékspray használata nagyon egyszerű. Használata semmiben nem különbözik a többi társától.

A szagtalan festékspray használata:

Első lépés – Felület előkészítése:
Az egyik legfontosabb feladat a festendő felület szakszerű és gondos előkészítése. A felület legyen por és zsírmentes! Ha a felület állapota megköveteli, akkor mindenképp használj csiszolópapírt és csiszold le az előző réteget! A tisztításhoz használj alkoholos felület tiszító spray-t!

Második lépés – Festékspray felrázása:
Nagyon figyelj arra, hogy mielőtt kezdenéd a festés rázd minimum 1 percen át a flakont! Mert a benne található pigmentek lerakódnak az aljára és ha nincs megfelelőel felrázva akkor festés közben fröcskölhet és köpködhet a szórófej.

Harmadik lépés – Végezz próbafújást:
Ha még nem használtál PintyPlus Vizesbázisú szagtalan festékspray-t, akkor mindenképp végezz egy kartonon próbafújást mielőtt a festendő tárgyat fújnád! Pár mozdulattal elsajátítható a helyes festési technika.

Negyedik lépés – Fesd le:
Ha már begyakoroltad a helyes mozdulatot akkor nyugdotan lefestheted egy rétegben a tárgyat amit épp kiválasztottál. Fontos, hogy kb. 20 cm távolságról fújj, egyenletes és folyamatos mozulatokkal. Soha ne tartsd ugyanazon a pontos a festékspray-t mert akkor meg fog folyni a festék!

Ötödik lépés – Felület védelme, lakkozás
Ha szeretnéd, hogy tartósabb esetleg fényesebb vagy pont, hogy mattabb legyen a festett felület, akkor használj PintyPlus lakk-ot. A vizesbázisú festékre, vizes bázisú lakkot ajánlunk! Fontos, hogy mindig a megfelelő lakkal zárd a festést mert ellenkező esetben előfordulhat, hogy a festék réteg hólyagos lesz mert az oldószer vissza marja. A legjobb választás ha minden esetben vizesbázisú lakkot használsz! :)

Előző poszt
Fém festése – Kerti szék felújítás
Következő poszt
Kültéri vas festés – Kerti lámpa felújítás