15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Új krétafesték színek – PintyPlus CHALK

A PintyPlus Chalk krétafesték a 2015-ös piacra dobása óta nagyon közkedvelt termék lett a hobby bútorfestők és felújítók körében. A PintyPlus Chalk krétafesték egy bársonyos tapintású, ultramatt, vízbázisú festék amit száradás után nagyon könnyű csiszolni, így gyorsan és egyszerűen lehet vele elérni a kívánt koptatott vintage hatást.

krétafesték
PintyPlus krétafesték új színei

Hogyan használjuk?
A PintyPlus Chalk krétafesték használata nagyon egyszerű, csak néhány fontos lépést kell betartani ahhoz, hogy a végerednény tökéletes legyen. Összeszedtünk néhány tippet, hogy segítsük a mukádat. :)

A felület legyen tiszta

Nagyon fontos, első lépés, hogy a festendő felületet valami alkohol segítségével tisztítsd meg. A felületen nem maradhat zsír és por. Az zsíros szennyeződések általában szemmel nem láthatóak, így akkor is alaposan tisztítsd át a ha ránézésre teljesen tisztának tűnik. A tapintásból eredő zsírfoltok gátolják a festék tapadását és száradását is, így ha ilyen felületre fújod a krétafestéket akkor foltos lesz a végeredmény.

Legjobb választál a PintyPlus alkoholos felülettisztító spray. Egyszerűen csak fújd le a felületet mintha festékspray-t használnál, majd egy tiszta száraz ruhadarabbal töröld át. Ezt a műveletet érdemer kétszer, háromszor elvégezni.

Alkohol spray

Krétafesték használata

A krétafesték használata nem igényel különösebb szaktudást, nagyon egyszerűen és gyorsan át lehet vele festeni bármit. Fontsok, hogy az első fújás előtt minimum 1 percen kereszül rázd a flakont! Ha ezt kihagyod, elképzelhető, hogy a lerakódott pigmentek miatt fröcskölni fog a spray.

Felrázás után teszteld a festéket! – Ajánlott egy kartonon próbafújást végezni, hogy ne érjen meglepetés miközben a festendő felületre fújod. :) Pármozdulat után begyakorolható a helyes technika. Fontos, hogy kb. 20 cm távolságból, egyenletes mozgással vidd fel a festéket a felületre. Megfolyás elkerülése érdekében egyszerre csak egy réteged fújj ki, majd ha szükséges akkor egy pici száradás után vidd fel a második réteget.

Várd meg a teljes száradást

Minden esetben várd meg a teljes száradást! Ha ezt kihagyod és elkezded visszacsiszolni akkor a csiszolópapírral lehúzod az egész festék réteget. A Chalk lényege a retro, vintage hatás elérése.

Teljes száradást követően finom csiszolópapír segítségével, óvatos, lassú mozdulatokkal kezdd el csiszolni a felületet. Látni fogod, hogy mennyire kopik a festék. Ha elérted a kívánt hatást akkor nedves rongy segítségével töröld át a felületet.

Előző poszt
Vízbázisú festékspray
Következő poszt
Keréktárcsa festés festékspray-vel