15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Keréktárcsa festés festékspray-vel

A téli időszak után sokunk autójának a keréktárcsája, felnije viseletes lesz, megjelennek rajta az apróbb rózsdafoltok, kopások. A keréktárcsa festés festékspray-vel egy gyorsan és egyszerűen kivitelezhető folyamat.

Keréktárcsa festés kellékei
Keréktárcsa festés kellékei

Amire szükséged lesz:

Lentebb összeszedjük neked lépésekbe, hogyan tudod a keréktárcsa festését elejétől a végéig szakszerűen kivitelezni. A folyamat gyors és egyszerű, semmi nehézségre nem kell számítani, viszont fontos, hogy az alább leírt lépéseket pontról-pontra tartsd be! :)

1. LÉPÉS: TISZTÍTÁS

Az egyik legfontosabb lépés a felület szakszerű előkészítésére. A keréktárcsáról a szennyeződéseket távolítsd el! Ehhez használhatsz bármilyen alkoholos tisztítószert de ha nagymértékű a szennyeződés akkor használj PintyPlus Tech Festékeltávolítót vagy PintyPlus Tech alkoholos felület tisztítós spray-t!

Fújd a felületre a választott tisztítószert, várj néhány percet amíg feloldja a szennyeződéseket majd egy textil rongy segítségével töröld teljesen szárazra a fekületet!

2. LÉPÉS: RÁZÁS

Rázd legalább egy percig a festékspray-t! Fontos, hogy az első használat előtt alaposan felrázd a spray-t, mert előfordulhat, hogy ennek hiányában fröcskölni és “köpködni” kezd fújás közben.

3. LÉPÉS: FESTÉS

Miután alaposan, minimum egy percen keresztül ráztad a festéket, fújd egyenletesen kb. 20 cm távolságból a festendő felületre. Maga a keréktárcsa festés gyors folyamat lesz, mert nagyon jó fedőképességgel rendelkezik a fent említett festékspray. Fontos, hogy folyamatosan mozgásban tartsd a flakont, így nem fog megfolyni!

Festés közben
Festés közben

Tipp: Ha bizonytalan vagy a festékspray használatát illetően, akkor érdemes egy kartonra próbafújásokat végezni, így nem fog meglepetés érni festés közben! A helyes technika pár fújással elsajátítható!

4. LÉPÉS: KERÉKTÁRCSA FESTÉS UTÁNI LAKKOZÁS

Ha szeretnét tartósabbá tenni a keréktárcsát, akkor használj PintyPlus Auto lakk-ot! Várd meg a festékréteg teljes száradását, majd határozott, egyenletes mozdulatokkal fújd át a keréktárcsát a lakk spray-vel! Ezt használhatod akár több téregben is.

Lakkozás
Lakkozás

Keréktárcsa festés összegzése:

Az ütött-kopott keréktárcsák, felnik felújítása otthon is elvégezhetű művelet. Nem igényel szaktudást, fényezőpisztolyt vagy fényezőműhelyet. Néhány darab PintyPlus festékspray segítségével kb. 1 óra alatt elvégezhető otthon a kerben vagy garázsban. Egy dolgot kell betartanod, figyelj a fent leírt lépésekre!

Jó munkát… :)

Kész a keréktárcsa festése
Kész a keréktárcsa festése

Ha szeretnéd videóban is megnézni a festés folyamatát, azt itt megteheted.

Ha tetszett a bejegyzésünk és Te is átfestetted otthoni géped, akkor küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
Új krétafesték színek – PintyPlus CHALK
Következő poszt
Fém festése – Kerti szék felújítás