15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Pasztell koszorú festék spravel

Emese, a Dekorella blog írója, már PintyPlus Ambassador, azaz PintyPlus nagykövet. És hogy miért? Olvassátok el az alábbi posztot és a válasz egyértelmű lesz!

Tavasszal valahogy ki vagyok éhezve a színekre, az idén azonban leginkább a lágy pasztell árnyalatok tudnak lázba hozni. A Húsvét közeledtével így a dekorációt is ilyen színekből terveztem meg, méghozzá krétafesték spray segítségével. A Pinty Plus Chalk paint flakonok gyönyörűséges fagyi színekben is kaphatóak, a Rose Garden és Mint Green árnyalatoknak pl. egyszerűen lehetetlen volt ellenállni. Így történt, hogy pasztell babér koszorúm ezekkel az árnyalatokkal színeztem.

A pasztell babér koszorú hozzávalói:

  • formás falevelek
  • vastagabb ragasztószalag
  • Pinty Plus krétafesték spray (lehetőleg több szín)
  • Pinty Plus lakk
  • kartonpapír
  • 2 különböző méretű tányér az alap megrajzolásához
  • olló
  • ragasztópisztoly
  • zsineg a felfüggesztéshez

A festéssel kezdtem. Színezésre kiszemeltjeim a gazdagon burjánzó babér bokrunk húsos levelei lettek, közülük is a lapos, hibátlan példányok. Óvatosan, hogy meg ne törjenek, egy ragadós felével felfelé kifeszített ragasztószalagra illesztettem őket. Erre azért volt szükség, mert a fújás közben keletkezett légáramlat könnyen arrébb lökheti, akár fel is boríthatja a leveleket.

Óvatosan fújtam, több szögből is, hogy szépen, egyenletesen fedje a leveleket. Egy réteg élég is volt, a festék gyönyörűen fedett, és a napos, száraz időben gyorsan, alig fél óra alatt meg is száradt.

Persze ezalatt az idő alatt sem voltam tétlen, gyorsan elkészítettem a koszorú alapját.

Egy kartonpapírra (egy dobozból vágtam le egy darabot) fektettem a nagyobb tányért, amit körberajzoltam, majd ennek közepébe téve a kisebbet is. Mindkét vonal mentén körbevágva a papírt egy lapos koszorú alapot kaptam.

Ezt lehet szintén festeni, ha biztosra akarunk menni. Én nem tettem, de nem gond, úgysem látszik ki a levelek alól.

Ezen a ponton tettem rá a felfüggesztést is, a pékzsineget hurkolós megoldással stabilan rögzítettem.

Mire ezekkel elkészültem, megszáradtak a festett levelek is, melyeket óvatosan (nem nyomkodva, mert a rugalmas felületről ekkor lepereghet a festék) a ragasztópisztollyal egymás után felhelyezve, fedéssel erősítettem az alapra.

Extra tipp: Érdemes a ragasztás előtt kirakni  a leveleket, hogy lássuk hogyan következnek egymás után a színek a legmegkapóbb látvány érdekében.

Az utolsó levél felragasztása után Pinty Plus matt lakkal zártam a levelek felületét. Ez akár el is hagyható, ha eső nem éri és a falon függ, nem fog leperegni róla a lakkréteg fedése nélkül porosra száradó festék.

Sprayfestett babár koszorú

A színpompás pasztell babérkoszorú nagyon vidám színfoltja lett otthonunknak.

Paszetell babér koszorú

Babérkoszorú spray festékkel

 
Ha tetszett a poszt, oszd meg Te is ismerőseiddel és kövess minket a facebookon, instagrammon vagy youtube csatornánkon!

Előző poszt
Csempéssz tavaszt az íróasztalod fölé
Következő poszt
Tojásfestés kréta festékkel