15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Fém festése – Kerti szék felújítás

Ahogy közeledik a nyár, előkerülnek a régebben vásárolt kertibútorok a garázsból. Ha kicsit viseletes már, nem kell megijedni mert PintyPlus termékekkel pillanatok alatt újjávarázsolhatod egy új árának a töredékéből! A fém festése festékspray használatával pofon egyszerű és gyors feladat.

Fém festése - kerti szék
Fém festése – kerti szék

Mire lesz szükséged:

A PintyPlus vizesbázisú festékspray nagy előnye, hogy szinte teljesen szagtalan és időjárástől függően gyorsan szárad!

Felület tisztítása
Felület tisztítása

1. LÉPÉS: TISZTÍTÁS, FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS

Az egyik legfontosabb lépés festés előtt a felület szakszerű előkészítése! Ha ez kimarad akkor nagyobb esély lesz, hogy a festés lepereg, nem lesz tartós esetleg foltos lesz. Ha extra mód szennyezett a felület akkor csiszolópapír segítségével csiszold meg a felületet, majd alkoholos tisztító segítségével alaposan takarítsd át, hogy teljesen por és zsírmentes legyen! A zsírfoltok szemmel nem láthatóak, akkor is tisztítsd át alkohollal ha nem látod zsírosnak.

Fém felület alapozása
Fém felület alapozása

2. LÉPÉS: ALAPOZÁS, FÉM FESTÉSE ELŐTT

Fém festése során mindenképp használj alapozó-t! Az alapozó segít elfedni az esetlegesen felületen maradt zsír foltokat és segít a festékréteg jobb és erősebb tapadásában! Valamint tartósabb végeredményt kapsz!

Használat előtt rázd minimum 1 percen át a flakont! Ha ez a folyamat kimarad, akkor elképzelhető hogy a letapadt pigmentek miatt fröcskölni fog fújás közben. Soha ne hagyd ki az alapos felrázást!

Fém festése - Felkerül a szín
Fém festése – Felkerül a szín

3. LÉPÉS: FÉM FESTÉSE, JÖHET A SZÍN

Miután az alapozó teljesen megszáradt, jöhet a szín! A színes festéknél is nagyon fontos az alapos felrázás, kezdd a rázással, minimum 1 percen keresztül!

Fújd a felületre kb. 20 cm távolságból, egyenletes, határozott és folyamatos mozdulatokkal! Nagyon fontos, hogy ne fújj egy helyre több festéket, mert meg fog folyni!

TIPP: Ha még nem használtál festékspray-t akkor egy kartonon végezz próbafújásokat! Pár perc alatt elsajátítható a helyes festési technika!

A PintyPlus Evolution vizesbázisú festékspray-t használhatod több rétegben is a tökéletes végeredmény elérésének érdekében, de figyelj arra, hogy az előző festékréteg száraz legyen. Ne fújj új réteget ha az előző még nem száradt meg!

előtte-utána
előtte-utána
Itt a végeredmény
Itt a végeredmény
Videó formájában a fém festése

Ha tetszett a bejegyzésünk akkor kövess minket a facebookon!

Előző poszt
Keréktárcsa festés festékspray-vel
Következő poszt
Új színek – Vizesbázisú, szagtalan festékspray