15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Repesztett hatás PintyPlus Chalk paint sprayvel

Amikor megláttuk a Jipijapas projektjét, amelyben repesztett hatást értek el a PintyPlus kréta festékkel, egyszerűen tátva maradt a szánk. Az az igazság, hogy már több próbálkozást láttunk a repesztett hatás elérésére, de ez az első olyan, amelyhez tényleg csak a PintyPlus termékeket használtak.

Figyelem: ha egyszer kipróbálod, mindent le akarsz majd festeni!

A repedezett hatás eléréséhez csupán egy PintyPlus ART univerzális alapozóra és egy PintyPlus Chalk finish paint sprayre van szükségünk.

 

A folyamat nagyon egyszerű, viszont annál látványosabb, a bejegyzés végén találsz majd egy videót is. Ami nagyon fontos: légy gyors!

Először fessünk PintyPlus ART  univerzális alapozót a felületre. Ettől lesz repedezett hatás, szóval fontos, hogy a teljes felületet befessük. Nagyjából 30 másodperc (igen másodperc, ez nem elírás) után fújjuk a PintyPlus kréta festéket az alapozóra. És… várjunk! A festék elkezd megrepedezni, mintha csak a idő kerekét pörgetnénk előre. Ez egy látványos, egyszerű és nagyon gyors technika.

 

 

 

Ha a végén szeretnél egy extra lakk réteget tenni a felületre, megteheted, de csak 24 óra után. Vedd figyelembe, hogy a lakk jobban kiemeli a színeket.

Ha különböző színeket tesztelsz látni fogod, hogy mennyire sokféle és gyönyörű effektet fogsz elérni.

 

Ehhez a technikához a red velvet (vörös bársony) színt használtuk, a PintyPlus Chalk finish paint sprayből. Megtalálhatod barkácsáruházakban, festéküzletekben, dekorációs boltokban, művészellátóban vagy akár online is számos webáruházban. Ha nem találod, csak írj nekünk üzenetet és segítünk megtalálni a hozzád legközelebbi üzletet.

Miért reped meg a festék?

Mert az alapozó száradási ideje lényegesen lassabb, mint a kréta festéké. A PintyPlus kréta festékről beszélünk, nem csak általánosságban, hiszen ez a termék szárad a leggyorsabban a piacon, ezért ha más termékkel próbálkozol nem biztos, hogy ezt a hatást fogod elérni.

 

A repesztés

A repesztés segítségével öregítheted a felületet. Használhatod szinte bármilyen felületen, legyen szó bútorról vagy csak valamilyen lakás dekorációról. Ezzel a technikával, amelyet most bemutattunk neked gyorsan és egyszerűen érheted el ezt az öreg hatást, amely kiválóan illik a vintage stílusú bútorokhoz is.

És végül itt a videó

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is, vagy készítsd el Te magad otthon!

Előző poszt
Jégkrém pálcikából bababútor
Következő poszt
“Be a PintyPluser” spray pisztoly