15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Porcelán festése spray festékkel

Ebben a bejegyzésben a Brico y deco segítségével részletesen bemutatjuk, hogy hogyan festhettek porcelán felületeket festék spraykkel. Ezt a három rég elfeledett vázát fogjuk felújítani.

vases-beforeA türkiz és arany kombinációt fogjuk használni.

Amire szükséged lesz:

  • alkoholos tisztítószer a felületet letisztításához
  • Pintyplus Gesso spray alapozóként.
  • Pintyplus Evolution spray arany és türkiz színekben
  • maszkoló szalag
  • takarófólia vagy papír
  • kesztyű
  • porcelán váza

Először tisztítsuk meg a porcelán felületet az alkoholos tisztítószerrel, hogy a felület tiszta legyen. Ezután fújjunk egy vékony réteg Gesso sprayt alapozóként a vázákra, hogy megfelelő tapadást biztosítson a felületen. Elegendő egy nagyon vékony réteg, hiszen most még nem festeni akarjuk, csak a tapadását javítani. Használhatunk PintyPLus ART univerzális alapozót is.

like painting jarron pintyplus

A gesso néhány perc alatt megszárad, ezután jöhet az első réteg festék. Most a türkiz színt használjuk alap színként, ezután kerül rá az arany. A PintyPlus Evolution akril spray a piacon fellelhető leggyorsabban száradó akril spray, így nagyon könnyen és gyorsan tudunk dolgozni vele, nem kell a két szín között sokat várakoznunk.

like painting jarron pintyplus 1

Egy kis képzelőerő és maszkoló szalag segítségével játszhatunk a két színnel. Akár stencilt is használhatunk. Vigyázunk, hogy ne fújjunk túl sok festéket, inkább messzebbről vékony rétegben hordjuk fel a felületre. Ha véletlenül túl sok festéket fújtunk és nem lett megfelelő a végeredmény, várjuk meg a száradást és egy csiszolópapír segítségével távolítsuk el a festéket és kezdjük újra a folyamatot.

like painting jarron pintyplus 2

Az arany felfestése után, távolítsuk el a maszkoló szalagot és már készen is vannak a vázáink, akiknek új külsőt adva, a padlás helyett, újra a lakás díszei lehetnek.

like painting jarron pintyplus 5

Ennyi az egész. Ha tetszett, oszd meg másokkal is és iratkozz fel shakingcolors hírlevelünkre.

forrás: Brico and Deco

Előző poszt
DIY: 2 ötlet játékfigurákkal
Következő poszt
Karácsonyfa PintyPlus módra