15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Pink fali dekoráció

A Masni dekoráció legújabb projektjében egy nagyon szemrevaló pink fali dekorációt készített el nekünk, amit Te is könnyedén megtehetsz. Az alábbi bejegyzésünkből pedig megtudhatod, hogyan tedd lépésről lépésre:

Amire szükséged lesz:

  • egy 2200 mm hosszú fenyőléc (30×18 mm-es pl.),
  • dekopír fűrész vagy sima kézifűrész,
  • faragasztó,
  • maszkolószalag,
  • csiszolópapír,
  • alapozó,
  • akrilfesték spray.

Első lépésben megterveztem, hogy ebből a 2200 mm-es lécből, hogyan jön majd ki 2 kérdésfelhő. Első lépésben ketté fűrészeltem a lécet, így maradt 1100 mm. Nekem most 18 mm vastag volt a lécem, így a teljes szélessége a keretnek mm, magassága pedig mm. Az aljába a rövidebbik darabka mm, a hosszabbik darabka mm hosszú. A ferdén álló darabot ceruzával bejelölve vágd méretre.

Mielőtt összeragasztanád, nagyon alaposan csiszold meg. Így még könnyebb, a kisebb darabokat simává varázsolni, mint majd az összeragasztott keretet.

Faragasztóval ragaszd össze a keretet és maszkolószalaggal rögzítsd a derékszögeket. Így nem fog elcsavarodni száradás közben sem a keret :).

Mikor teljesen megszáradt a ragasztás (hagyj neki bátran pár órát), akkor szedd le a maszkoló szalagot és alapozd le a keretet. Én most két okból alapoztam, az egyik, h nyers, kezeletlen fenyővel dolgoztam, ami a gyanta és egyéb szennyeződések miatt foltosan szívná be a festéket, a másik ok pedig, hogy amúgy nagyon szeretem a fa erezettségét látni, most viszont pinkben nem mutatott volna jól, így alapoztam, hogy eltüntessem a rajzolatot és sima felületet kapjak. Az alapozónak hagyd meg amit kér, azaz legalább 12 órát ne fess rá, így teljesen kikeményedik és szép egyenletes felületet ad. Amikor megszáradt, akkor mehet rá a tetszés szerinti akril spray. A festés előtt a flakonokat mindig rázd fel alaposan és a szórást kb 20-25cm távolságból végezd. A PintyPlus Evolution akril festék spray száradási ideje csupán 10-15 perc.

Készítsd el a dekorációt akár több színben is, hiszen a PintyPlus Evolution

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is és kövess minket a közösségi oldalakon is.

Előző poszt
DIY – breakfast bar
Következő poszt
Inspirációs fal – ragassz, szedd le, ragassz újra