15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Inspirációs fal – ragassz, szedd le, ragassz újra

Legújabb bejegyzésünket ismét a Masni Dekoráció készítette el. Ebben a projektben megtudhatod az egyik legmenőbb termékünk használatának minden trükkjét. Hogy miért imádjuk a visszaszedhető ragasztó sprayt? Olvasd el a bejegyzést és azonnal megtudod!

Nem tudom, Ti hogy vagytok a különböző inspiráló feliratokkal, képekkel, de nekünk, akarom mondani, nekem van pár, ami tényleg tetszik. Mosolygok rajtuk egy jót vagy elgondolkodtatnak vagy csak úgy jó rájuk nézni. Mivel a dolgozó szobámban volt még egy üres faldarabka, ami már tényleg valami szép dekorációért kiáltott, gondoltam előkapok pár korábban elmentett vicces feliratot, nyomtatok még párat magamtól, illetve teszek ki pár képet és készen is lesz. Aha. Gondoltam én. De akkor jött a dolog, hogy képkeretbe tegyem és szépen elrendezve valamilyen rendszerben lógassam fel őket? Na, de hát ha 3 hét múlva már nem tetszik és mást szeretnék látni, máshogy, akkor mi lesz? De ekkor szerencsére kipattant a szikra, tádám és megvilágosodtam! Visszaszedhető ragasztó barátom lesz ebben a projektben segítségemre, mutatom hogyan!

 

Amire szükséged lesz: kinyomtatott inspiráló mondatok, szavak (itt nagyon sokat találsz), szép képek (akár újságokból is kivághatsz), visszaszedhető ragasztó spray, vízmérték, ceruza, radír, olló.

A visszaszedhető ragasztó spray-ről pár gondolat, hogy megismerjétek mire is jó ez a flakonba zárt végtelen lehetőség:

  • mint ahogy a neve is mutatja, visszaszedhető, azaz IDEIGLENES ragasztást biztosít (ha hosszú távon szeretnél dolgokat egymáshoz rögzíteni, ahhoz nem jó!)
  • felhordás után be kell tartani a 2-5 perces szabályt, amíg teljesen elillan belőle az oldószer, így teljesen nyomtalanul eltávolítható lesz,
  • stencilezéshez használják sokan – isteni nagy segítség, hogy a stencilt a helyén tartja és még csak véletlenül sem engedi elmozdulni, így arra is tökéletes. Nem hagy nyomot a festett felületen, és a stencilről is lemosható könnyen, de ha nem mosod le, akkor sincs semmi, egy picit keményebbé válik tőle a stencil, amikor a ragasztó teljesen kiszárad,
  • dekupázsolás esetén is használhatjuk, a vékony papír réteg tökéletesen rögzíthető vele – itt kivételesen végleges rögzítést érhetünk el vele. De csak itt :),
  • nagyon sokféle felületen használható, még a papírt sem húzza meg – a bejegyzésben is láthatod, de textilt, bőrt bármit egymáshoz tudsz vele rögzíteni – ideiglenesen,
  • sima, diszperzittel festett beltéri falakon is tökéletesen és nyomtalanul használható – így a gyerekrajzokat, vagy a tinilányoknál menő posztereket percek alatt fel tudod tenni a falra (és pár hét múlva nyomtalanul el is tudod távolítani :))

 

De akkor kezdjünk is bele az insprációs fal elkészítésébe. Először lent a földön rendezd el, hogy Neked hogyan tetszene, melyik felirat-kép, melyik mellett mutatna jól.

A felső sor felhelyezése a kiindulás, egy fellépő vagy létra és a vízmérték lesz itt a segítségedre. Húzz egy egyenes vonalat, ehhez igazítjuk majd a papírok felső élét.

Alaposan rázd fel a ragasztó spray flakont, és kb. 20 cm távolságból, egyenletesen, vékonyan fújd be a ragasztóval a papírok HÁTOLDALÁT. Indulhat a stopper. Mivel most nagyon meleg van, gyorsan párolog az oldószer, így én most 3 percre állítottam az időzítőt.

Amikor elpárolgott az oldószer (lejárt az időzítő), akkor kezd el felrakni a feliratokat a kijelölt vonal mentén. Amikor a képek felkerültek, radírral el tudod távolítani a segédvonalat :).

Ismételd a vízszintes húzás, ragasztó spray felhordása, 3 perc, felrakás folyamatot, amíg el nem fogy a feliratod.

Kééééész! Örülj neki. Ha valami mégsem tetszik, szedd le, nyomtass új feliratot és ragaszd fel!

Ha szeretnél mindig értesülni a legújabb információkról, iratkozz fel hírlevelünkre és kövess minket a közösségi oldalakon is!

Előző poszt
Pink fali dekoráció
Következő poszt
Bútorfestő workshop a Praktikerben