15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

DIY – breakfast bar

A Dekorella blogon mindig találkozunk újabb és újabb ötletekkel, amellyel olcsón és gyorsan dekoratív kiegészítőket készíthetünk otthonunkba. Most sincs ez másképpen, hiszen néhány kiürült lekváros üvegnek adott Emese új értelmet:
Vétek lett volna kidobni ezeket, így egy kis fejtörés után egészséges reggelink látványos tálalásához alakítottam őket.

Lekváros üveg sprayfestés előtt

A fém kupakokat alaposan elmosogattam, így zsír és pormentesítettem, majd a teljes száradás után egy festő kartonra helyeztem a darabokat megemelve úgy, hogy a peremét is jól érje majd a festék. (A megemeléshez bármi jó amit nem sajnálsz ha festékes lesz, én pl. a kiürült festékes flakonjaim kupakját használom erre a célra.)

A kupakok színének Fekete táblafesték spray-t választottam (Blackboard Paint) mely tökéletesen tapad fémre, nem szükséges alapozni sem.

Lekváros üveg sprayfestése

Alaposan felráztam a sprayfestéket, majd kb. 25-30 cm távolságból, lengő mozdulatokkal fújtam a festéket a felületre.

Már az első réteg is remekül fedett, viszont javasolt a 2 vékony réteg felvitele, így én a fújást fél óra múlva megismételtem. Pillanatok alatt kész volt a munka része, várni csak a megszokottnál kicsit hosszabb 4 órás száradási időre kellett. Ez idő alatt a festék megszárad, viszont írni rá még nem szabadott. A krétázásra érdemes 2-3 napot is várni, hogy tökéletes maradjon a felület.

A megszokottól eltérő, jóval hosszabb száradási- várakozási időért cserébe viszont egy rendkívül tartós, kemény felületet kapunk, melyre lehet írni, rajzolni majd letörölni és újra írni a szöveget.

 

Így lettek a kidobásra ítélt lekváros üvegekből Fekete táblafesték spray-vel csinos, reggeli csemege tartók. A tetejük írható, lehet rá rajzolni, számokkal ellátni, bármit. Maga az üveg felület – bár terveztem – mégsem kapott festéket, túl jól mutattak a magocskák, kár lett volna eltakarni a látványt.

Krétatábla sprayvel festett konyhai üvegek

Krétatábla sprayvel festett kupakok

Az üveg azonban szintén festhető teljes egészében vagy csak egy része is, ami lényeges, hogy lehetőleg élelmiszerrel ne érintkezzen a festett rész.

A kupakok felülete a spryafesték finom szórásának köszönhetően tökéletesen egyenletes lett, közelről sem látszanak csíkok, ecsetnyomok, melyek más festő megoldás esetén előfordulhatnak.

Krétatábla sprayvel festett kupakok

Öröm rájuk nézni, ahogy katonás rendben vidáman sorakoznak és egészséges magokat, szárított gyümölcsöket, gabonákat kínálnak reggelente.

Az üvegre ragasztható matrica, felirat is, ki hogy szeretné még tovább turbózni a látványt.

Dekorella DIY

Ne dobd ki te sem a kiürült üvegeidet, egy kis festék és stílusos tárolója lehet bármilyen fűszernek, magoknak konyhai alapanyagnak.

Breakfast Bar DIY

 
Ha tetszett a poszt, kövess minket a facebookon is és oszd meg másokkal is.

Előző poszt
Így készíthetsz egyedi, trendi tárolót
Következő poszt
Pink fali dekoráció