15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Piaggio háromkerekű autófestés

Szinte minden férfinak eszébe jutott már, az autó felújítás pontosabban az autófestés gondolata. Mivel elég nagy értékű dologról van szó, így sokan hamar elvetjük ennek a gondolatát…

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk nektek, hogy az autófestés is viszonylag egyszerűen kivitelezhető PintyPlus festékspray segítségével!

a festékek
A szükséges festékek

Autófestés kellékei:

  • PintyPlus Evolution akril festékspray
  • PintyPlus AUTO Szórógitt
  • Maszkolószalag
  • Tisztítószer
  • Csiszolópapír

Első lépés: Az első és legfontosabb lépés a festendő felület alapos előkészítése. Csiszold át alaposan, amennyire csak tudod csiszold le az előző festék réteget.

Második lépés: Tisztítószer segítségével takarítsd át a felületet, legyen teljesen por és zsírmentes! A zsír gátolja a festék réteg tökéletes tapadását, így zsíros részeken esetenként nem takar jól a festék, átüt a zsírfolt.


PintyPlus AUTO Szórógitt: A szórógitt spray egy speciális fehér akril alapozó, amely az apró karcolások tömítésére és alapozásra szolgál.

Ideális autók, motorok felújításához. Használható szinte bármilyen felületen (fém, fa, műanyag). Korróziógátló hatású, rendkívül rugalmas. Vizesen és szárazon is csiszolható. Kompatibilis szinte minden festékkel (akril, szintetikus, vizes bázisú). Használjunk több vékony réteget, majd csiszoljuk vissza az egységes, sima felület elérése érdekében.

www.pintyplus.hu

Harmadik lépés: Maszkolószalag segítségével takard ki azokat a részeket, amiket semmiképp nem szeretnél átfesteni.

Negyedik lépés: Alapozd le a festendő felületet a szórógitt segítségével majd várd meg a teljes száradását!

Szórógitt használata

Ötödik lépés: Használat előtt rázd minimum 1 percen keresztül a PintyPlus Evolution akril spray-t! Fontos, hogy a festék felrázását ne hagy ki a folyamatból, mert ellenkező esetben nem fogod elérni a maximálisan tökéletes végeredményt.
Fújás előtt, ha még nem festettél festék spray-vel akkor célszerű egy karton papíron próbafújást végezni. Fújd kb. 20 cm távolságból egyenletesen mozgatva a festékszórót. Fontos, hogy soha ne álljon a flakon egy helyben miközben fújod a festéket.

autófestés
Festés
autófestés előtt maszkolás
Kitakart részek

Hatodik lépés: Fújd át a festeni kívánt részeket, kb. 20 cm-es távolságból. Ha az első rétegben nem éred el a kívánt hatás akkor nyugodtan felviheted a festéket több rétegben is.

Kész az autó
autóKész az autó
Piaggio háromkerekű autó
Piaggio háromkerekű autó
Előző poszt
Alkohol spray – Felület tisztító
Következő poszt
Márvány effect festés