15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Márvány effect festés

A márvány effect festés elsőre talán nagyon bonyolult műveletnek tűnhet, de valójában nem az ha rendelkezésedre állnak a megfelelő alapanyagok.

Jelen esetnem egy iPhone telefon hátulját festettünk át márványosra. :) Ha megtetszett és Te is szeretnél hasonló mintát akkor az alábbi alapanyagokra lesz szükséged.

Amire szükséged lesz:

Márvány effect festés kellékei
Márvány effect festés kellékei

A márvány effect festés legfontosabb kelléke a festék spray, mindenképp aerosolos festéket kell használni ahhoz, hogy az alábbi végeredményt elérd.

Első lépés: Készítsd elő a festendő tárgyat a festésre. Por – és zsírtalanítani kell és maszkolószalag segítségével ajánlatos kitakarni azokat a részeket amiket nem szeretnél, hogy festék érjen.

portalanítás
portalanítás
maszkolás
maszkolás

Második lépés: Fújd a vízzel teli edénybe a PintyPlus Basic festék spray-ket. A sorrend az tetszőleged, variáld úgy ahogy neked tetszik!
Arra figyelj, hogy mielőtt elkezded kifújni rázd legalább 1 percig a flakonokat, hogy bennük lévő pigmentek alaposan felkavarodjanak. Próbáld meg nem teljesen vízszintesen tartani a flakont a fújás közben, mert ha már nincs teljesen teli akkor nehezen fog kijönni belőle az anyag.

festék spray kifújása
festék spray kifújása

Ha szeretnéd, egy fogpiszkáló segítségével “összehúzhatod” a színeket. Ennek az eljárásnak köszönhetően a kifújt festékek sorokba, formákba rendeződnek, és különlegesebb márvány effect hatást tudsz elérni. Ez a lépés nem kötelező, nyugodtan kihagyható.

mozaik effect festés mintája
mozaik effect festés mintája
mozaik effect festés mintája II.
mozaik effect festés mintája II.

Negyedik lépés: Óvatosan, lassan mártsd bele a vízbe a festendő felületet. Ha elmerült a tárgy, akkor célszerű egy fa darab segítségével a víz felszínéről elhessegetni a festéket, hogy kivételkor le kerüljön a festett felületre még egy réteg festék mert akkor csúnya és rétegelt végeredményt fogsz kapni.

kész a márvány effect festés
kész a márvány effect festés

Ha tetszett a bejegyzésünk és Te is készítettél márvány effect-et, akkor küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Reméljük tetszett a project! :)

Előző poszt
Piaggio háromkerekű autófestés
Következő poszt
Design lábtörlő festék spray-vel