15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Lökhárító festés spray segítségével

A SHAKINGCOLORS blog legújabb bejegyzésében azt fogjuk bemutatni, hogyan lehet egy autó, motor vagy egyéb jármű lökhárítóját átfesteni lökhárító festék spray segítségével.

Kép forrása: https://www.extremeterrain.com/

A lökhárító festékek 2 fajtája létezik, ezt érdemes tudni, mert attól függően kell használnunk őket:

  • Normál lökhárító festék
  • Texturált lökhárító festék

A normál lökhárító festék spray használatát akkor javasoljuk, mikor a felület textúrája megmaradt, csupán szeretnénk a színét felújítani. Ez a termék nem csak lökhárítókhoz, hanem egyéb műanyag elemekhez is használható, mint például visszapillantó tükör, díszléc, küszöb stb. Ez sima fekete festék, azonban jóval tartósabb, mint egy sima akril spray. Jobban tapad és ellenállóbb felületet képez.

A másik fajtája a lökhárító festéknek a texturált lökhárító spray. Ez, ahogy a nevéből is kiderül nem csak egy sima festék. Ebben apró szemcsék vannak, amely a lökhárítónak, vagy bármely más tárgynak, amit festünk strukturált felületet ad. Ahhoz, hogy különböző texturát adjuk, a sprayt különböző távolságból kell felszórni a felületre. Aki még nem használt ilyen terméket, annak javasoljuk, hogy először egy darab kartonpapíron próbálja ki a terméket. Lehet vele nyugodtan “játszani” és közelebbről (kb 15-20cm) vagy kicsit távolabbról (30-40cm) is festhetünk vele és így láthatjuk a különböző struktúrákat. Ez segít eldöntenünk, hogy hogyan használjuk majd élesben a terméket.

Felmerül a kérdés, hogy van-e szükség alapozásra egy lökhárító esetében?

Alapvető esetben nem szükséges alapozó használata, mert a PintyPlus AUTO lökhárító festék nagyon jól tapad, viszont vannak esetek, amikor ajánlott. Ha például apró karcok vannak a felületen és ezt szeretnénk kijavítani, akkor használhatjuk a PintyPlus AUTO szórógitt sprayt vagy ha nagyon fényes felületet szeretnénk festeni, akkor alapozásként javasoljuk a PintyPlus TECH műanyag alapozó használatát.

A PintyPlus AUTO lökhárító festék 2 fajtáját a spray flakonon lévő galléron, vagy más néven donut-on láthatjuk:

Ha tetszett a bejegyzésünk és Te is átfestetted otthoni géped, akkor küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
5 különbség a kréta festék és a vizes bázisú zománc között
Következő poszt
Mi a helyzet?