15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Lökhárító festés otthon, házilag

A lökhárító festés festékspray segítségével már otthon, házilag is elvégezhető feladat. Néhány fontos lépés betartása mellett tökéletes végeredményt kaphatsz. Alább összeszedtük a fontosabb tudnivalókat.

Lökhárító festés kellékei:

Alkohol és Lökhárító festékspray
Alkohol és Lökhárító festékspray

1. LÉPÉS: Felület előkészítése, por és zsírtalanítás

Az alkoholos felülettisztító és egy rongy segítsévéel tisztítsd meg a felületet! Fontos, hogy akkor is takarítsd át alkohollal ha szemmel nem látsz rajta szennyeződést. Sok esetben a zsírfoltok szemmel nem láthatóak. Ha véletlen marad a felületen olajos, zsíros szennyeződés az gátolja a festékréteg tapadását.

1. LÉPÉS: Felület előkészítése, csiszolás, por – és zsírtalanítás
lökhárító festés előtti tisztítás

2. LÉPÉS: Rázd fel a festéket

Az egyik legfontosabb lépés a felület tisztítása mellett az, hogy alaposan rázd fel a festékspray-t. Rázd minimum egy percen keresztül! Ezt a lépést semmiképp nem ajánlott kihagyni, mert ellenkező esetben a festék nem fog megfelelően kijönni a szórófejből és előfordulhat, hogy fröcskölni és folyni fog.

Flakon alapos felrázása
Flakon alapos felrázása

3. LÉPÉS: Lökhárító festés

Miután alaposan felráztad a flakont indulhat a festés! Ha még nem használtál festékspray-t akkor ajánlott, hogy végezz egy kartonon próbafújásokat! Ezt a lépést semmiképp ne hanyagold el, ha még nem vagy gyakorlott festékspray használó!

Fújd a felületre kb. 20 cm távolságból, egyenletes de folyamatos mozgással. Fontos, hogy ne fújj koncentráltan egy pontba festéket, mert meg fog folyni.

Ha nem érzed elegendőnek az első réteget, akkor felületi száradás után nyugodtan vigyél fel újabb réteget.

Texturált lökhárító spray felülete
Texturált lökhárító spray felülete

Texturált és Normál

A PintyPlus lökhárító festékspray-nek két változata létezik. Texturált és normál. A texturált száradás után enyhén rücskös, smirgli hatású felületet képet. A normál az teljesen sima felületet képez.

Ez a forumla ideális a legtöbb műanyag felület esetében, használható lökhárító elemek, díszlécek és egyéb felületek festésére az autóiparban és otthon egyaránt.

Technikai paraméterek:

  • 400ml
  • Kiadósság= 2 m2
  • Száradás 2 óra, Teljes száradás 4 óra
  • 1 órán belül vagy 5 nap után átfesthető
  • Hőállóság:  90 ºC.
  • Sima matt vagy textúrált felület
  • Nagy rugalmasság és tapadás
  • Kültéri és beltéri használatra egyaránt.

Ha tetszett a bejegyzésünk akkor kövess Te is facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
Fém polc festés – Festéksprayvel
Következő poszt
Krétafesték használata lépésről-lépésre