15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Kerti bútor felújítása

Ha Te is kertes házban élsz, biztos belefutottál már a kerti bútor felújításának nagy kérdésébe… Újat vegyünk vagy próbáljuk meg felújítani a régit? A kerti bútor felújítása nem túl nehéz feladat ha festékspray-t használsz! Az alább leírt módszerrel gyorsan és egyszerűen újjá varázsolhatod a kinti műanyag bútoraidat!

Amire szükséged lesz Kereti bútor festéshez:

Első lépés: Pamut rongy és tisztítószer segítségével takarítsd át alaposan a festendő felületet. Fontos, hogy zsír és pormentes legyen, ellenkező esetben nem fog megtapadni a festék!

tisztítás
Por – és zsírtalanítás, nagyon fontos folyamat (Ne hagyd ki!)

Második lépés: PintyPlus Tech Műanyag alapozó használata – Ez egy színtelen alapozó spray ami arra szolgál, hogy műanyag felületen jobban tapadjon a festék réteg és tartósabb legyen. Használata nem kötelező de ajánlott a legjobb végeredmény elérése érdekében.

alapozás
Műanyag alapozása

Harmadik lépés: Miután a takarításból származó nedvesség teljesen megszáradt jöhet a festés. A festék spray-t fújás előtt minimum 1 percig rázd, hogy benne lévő pigmentek teljesen felkavarodjanak és ki tudjanak jönni a flakonból.
Ha még nem használtál festék spray-t akkor célszerű az első fújást egy kartonlapra végezni, hogy megérezd a technikát, 2-3 próbafújás után érezni fogod… :)

Fontos, hogy kb. 20 cm távolságból fújd a festéket a festendő felületre és soha ne tarts mozdulatlanul a flakont mert akkor megfolyhat a festék!

színre festés
Szín felvitele – PintyPlus Evolution akril festék spray

Negyedik lépés: Nincs más dolgod mint megvárni a száradást! Az Evolution akril spray extra gyorsan szárad, így már 5 perc után tapintható a felülete, így el tudod helyezni a végleges helyére a bútort. De a használatba vétel előtt várj vele minimum egy órát, hogy kiszáradhasson teljesen a festék réteg.

Kerti bútor
A felújított kerti bútor – PintyPlus Evolution akril festék spray

Ha tetszett a bejegyzésünk és Te is átfestetted otthoni géped, akkor küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
Mi a helyzet?
Következő poszt
Alkohol spray – Felület tisztító