15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Műanyag szék átfestése

A MasniDekoráció nemrégen bemutatta hogyan is lehet megmenteni egy műanyag kisszéket könnyedén.

A kisszék bizony már nem volt a top-on, évek óta kerti szolgálatot teljesített. Így tényleg megérdemelt egy új esélyt, egy új ruhát. Aki eddig tartott a műanyag bútorok újrafestésétől, annak jó hírem van! Nem kell parázni, itt a Pinty Plus Tech műanyag alapozó spray, mely tökéletes tapadást biztosít majd a fedő akril festéknek. És a korábban már kipróbált  PintyPlus Evolution akril spray is remek munkát végzett!

mammut_festesEz az előtte állapot…

éééés ez pedig az utána :).

mammut_festes_13

De ne szaladjunk ennyire előre, vissza a zöld székhez! Mivel különböző színre fújtam az ülőkét és a lábait, ezért a lábait bezacskóztam, hogy ne legyenek festékesek.

DSC_8687

IMG_0513Megfelelő takarást tettem a földre (kilapított kartondoboz), majd indulhatott a fújás!

IMG_0516Először egy kimondottan műanyag felületre való alapozót vittem fel. Ennek köszönhetően a pigmentes akrilfesték sokkal jobban fog tapadni a felületen.

DSC_8707Mikor megszáradt az alapozó, akkor felvittem az első réteg festéket. Nem kell megijedni, nem lesz tökéletes. Várjuk meg, hogy teljesen megszáradjon az első (10-15 perc) és fújjunk rá még egy réteget. Akkor lesz tökéletes az eredmény!

Ezen a képen egy közeli felvételt láttok, két réteg festék után. Szerintem magáért beszél :)

mammut_festes_12

Mikor az ülőke teljesen megszáradt, akkor bezacskóztam azt, és lefújtam a lábakat. Fontos, hogy itt se feledkezzünk meg az alapozó spray használatáról :)!

Megszáradtak a lábak is, és már használatba is lehet venni a felújított kisszéket!

mammut_festes_08

Előző poszt
Bútor felújítás PintyPlus Chalk sprayvel
Következő poszt
Vintage stílusú lámpa