15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Hűtőrácsból dekoráció

A projekt nyáron indult, amikor 2 fehér, műanyag borítású rácsos hűtőszekrény polcra bukkantam. Nem volt nagy fogás, én azonban rögtön láttam bennük a lehetőséget, az arany rácsot, rajta festett csipeszekkel rögzített karácsonyi képeslapok, idézetek, egyebek. Van még fél évem rá, miért ne vágnék bele?!

dekorella-arany-racs-diy-1

Első körben az uncsi, macerás kapargatás volt soron. Nem fogok hazudni, utálatos munka a gumis, néhol igen erősen kapaszkodó fehér festék likvidálása, de haladtam, és késsel, csiszolópapírral majd finom csiszoló vászonnal az utolsó kis fehér foltot is eltávolítottam a vas rács felületéről.

dekorella-arany-racs-diy-2

A szokásos módon por- és zsírtalanítottam, majd jöhetett az alapozás. Ehhez Pinty Plus Tech Horgany alapozót fújtam, de ez akár ki is maradhatott volna, mert a Pinty Plus Evolution arany festéke remekül fed és tapad.

dekorella-arany-racs-diy-5

Amíg száradt a rács, a fa csipeszeket vettem kezelésbe. 2 réteg fehér színű Pinty Plus Evolution sprayfestéket szórtam rá. Volt amelyiknél szétszedtem a csipeszt, volt ahol nem, igazán nem lett különbség, ahogy forgattam a csipeszeket, összerakva is minden látható részre jutott a fehér színből.

dekorella-arany-racs-diy-3

Mint látjátok egy fém kosár is a színezés “áldozata” lett.

dekorella-arany-racs-diy-4

Száradás után a csipeszeket lehet matricázni, írni rá, számokkal ellátni, csillámporozni vagy akár dekortapaszokkal díszíteni. Én ez utóbbi mellett döntöttem, arany csíkos, pöttyös egyszínű tekercsekkel pillanatok alatt egyedivé tettem a csipeszeket. A fehérre festett alapon minden dekortapasz gyönyörűen mutatott!

dekorella-arany-racs-diy-6

Ezekkel a csipeszekkel erősítettem fel a komódra állított rácsokra a képeslapokat, hópelyhet, angyalszárnyat és a kis idézeteket.

Ilyen lett:

dekorella festett arany rács

dekorella-blog-festett-arany-racs-1

 

dekorella-blog-festett-arany-racs-5

Ugye érdemes volt bajlódni a kiszolgált, rácsos hűtőszekrény polcokkal? 2 szeméttel kevesebb, 2 dekorációval több és még nem is számoltam a saját kezűleg készített tárgy okozta örömöt.

dekorella-blog-festett-arany-racs-3

Este a fényekkel is látványos.

dekorella-hu-aranyra-festett-fem-racs-dekoracio-1

dekorella-hu-aranyra-festett-fem-racs-dekoracio-3

A festett fehér kosár is remekül mutat pl. tobozokkal töltve.

sprayfestekkel-festett-kosar

A minőségi spray festékekkel gyerekjáték volt a festés, próbáld ki te is!
dekorella festett arany rács
Ha tetszett a poszt, oszd meg mással is és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legújabb DIY trendekről, termékekről.

Előző poszt
Újrahasznosítás PintyPlus Chalk paint sprayvel
Következő poszt
Dekupázsolás PintyPlus sprayvel