15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Újrahasznosítás PintyPlus Chalk paint sprayvel

Mint azt már lehet, hogy tudjátok, illetve aki már régóta olvassa blogunkát már biztosan látta is, hogy a Shakingcolors egy nemzetközi blog, ahol ugyan javarészt magyar DIY bloggerek munkáit gyűjtjük össze, de azért előszeretettel mutatunk meg más országok bloggereinek alkotását is, hiszen ők is a nemzetközi csapatunk tagjai.

Így hát a következő bejegyzésünket az Egyesült Királyságbeli Innocentcharmchats bloggere készítette nekünk, PintyPlus Chalk paint spray, vagyis kréta-festék spray segítségével.

Ez a kis asztal már régóta az átfestésére várt. A tervem az volt, hogy az asztallapot csak lakkozom, a lábakat pedig színre fújom. Aztán ahogy elkezdtem megcsiszolni a felületet, észrevettem, hogy az asztal lap csak egy kivágott MDF lap, így simán lakkozva nem biztos, hogy kellemes látvány lenne. Pánikra semmi ok… újratervezés. Az asztallapot festem le, és a lábakat hagyom.

G Plan Table

Igazából az Indigo Blue a kedvenc színem, mert szerintem ez egy tökéletes árnyalata a kéknek. Már egy rétegben is kiválóan takart, de mivel tudtam, hogy nagy igénybevételnek lesz kitéve az asztal, úgy biztosra megyek, fújok még egy réteget. Száradás után PintyPlus ART vízbázisú matt lak sprayvel kezeltem a felületet, így nem vesztett a matt hatásból.
Pinty Plus Makeover

A lábakat is lelakkoztam

As I was spraying I got carried away and continued onto the legs, the varnish gave them a deep wooden colour which I instantly knew was perfect, not only does it set off the Indigo Blue perfectly it also works well against my other G Plan pieces in the room.

G Plan Table

Remélem abban egyetértesz velem, hogy hihetetlen lett a végeredmény. És ami a legjobb, hogy az egész csupán 1 órát vett igénybe (csiszolással és száradással) és kevesebb, mint 4.000 Ft-ból kijött. (Ráadásul a flakon felét sem használtam el, így még a következő projektjeimre is elegendő lesz)

Pinty Pluser Makeover

Már néhány hete napi használatban van az asztal, de semmi kopást nem tapasztaltam. Csupán néhány pohár alátétet kell szereznem, hogy elkerüljük a tea foltokat.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig értesülj a legújabb festék spray trendekről.

Előző poszt
Így készíts márványos dobozt
Következő poszt
Hűtőrácsból dekoráció