15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Zsúrkocsi felújítás – Fém festése

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a fém festése lépéseit egy zsúrkocsin szemléltetve. Ha jó állapotban van a festendő tárgy, mint ahogyan a képen látható akkor nagyon egyszerű dolgod lesz.

fém festése
fém festése

Összeszedtük a festés lépéseit, hogy a legjobb végeredményt érhesd el Te is. Nincs más dolgod csak követni az alábbi utasításokat.

Első lépés: Felület alapos tisztítása

Fontos, hogy a festendő tárgy legyen por – és zsírtalan. A tapintásból származó zsírfoltok a festés után foltot fognak hagyni, ezért nagyon fontos, hogy alkoholos felület tisztítóval alaposan letakarítsd a fémet!

PintyPlus alkoholos felület tisztító
PintyPlus alkoholos felület tisztító

Fújd a felületre, majd egy rongy vagy papírtörlő segítségével töröld szárazra a fémet. Az a legjobb ha ezt a folyamatot többször is megismétled.

Ha nagyon erős elszennyeződéseket találsz a felületen amit az alkohol nem hoz le, akkor célszerű puha csiszolópapírral megcsiszolni. De vigyázz, hogy ne karcolj bele mélyen a fémbe mert az festés után is látszani fog.

Második lépés: A festékspray felrázása

Fontos, hogy a festékspray-t használat előtt nagyon alaposan felrázd! Rázd minimum egy percig, hogy a flakonban lévő anyag alaposan el tudjon keveredni. Ha ezt kihagyod akkor előfordulhat, hogy a festék fröcskölni fog vagy megfolyik.

Harmadik lépés: Fém festése, zsúrkocsi felújítása

Miután alaposan felráztad a spray-t jöhet a fém festése. Fújd kb. 20 cm távolságból a felületre a festéket egyenletes, folyamatosa mozgással. Célszerű vízszintes mozgással fújni, a következő réteget pedig függőleges mozgással.

Ha még nem használtál festékspray-t akkor mindenképp végezz próbafújásokat egy kartonon, hogy megtapasztald a flakonban lévő nyomást és azt, hogy milyen távolságból érdemes fújni, hogy ne folyjon meg a festék.

Minden típusú festékspray-ben más – más nyomás van. Léteznek alacsony és magasnyomású spray-k.

A PintyPlus Evolution vizes bázisú spray előnyei:

  • Szinte teljesen szagtalan
  • Gyorsan szárad
  • Minden felület festhető vele, még polisztirol is
  • Időjrás és UV álló
  • Beltéren is hasznáható
  • Matt és fényes színekben is kapható

Végeredmény – fém festése

fém festése - zsúrkocsi felújítása
fém festése – zsúrkocsi felújítása
fém festése - zsúrkocsi felújítása
fém festése – zsúrkocsi felújítása

Ha tetszett a bejegyzésünk és Te is átfestettél otthon valamit, akkor küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
Dekoráció átfestése – PintyPlus festékspray-vel
Következő poszt
Beltéri ajtó festés házilag