15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Tobozvirág koszorú

A nyár lassan elmúlik, a virágok lehullanak, de semmi ok az aggodalomra, hiszen a Dekorella blog ismét egy szuper ötlettel állt elő, hogy hogyan  őrizzük meg a nyári vidámságot ősszel is. És, hogy mi a legjobb benne? Akár beltérben is elkészítheted, hiszen az új fejlesztésű PintyPlus Aqua festék sprayk alacsony nyomásúak, így nem szóródik a festék annyira, mint a hagyományos festék sprayk esetében és mivel vizes bázisú, így szinte szagtalan.

Amire szükséged lesz:

Így készül a tobozvirág:

A fenyőtobozokat kiszárítottam, így tágra nyílva jóval könnyebb dolgozni velük.

Csípőfogóval egyenként megragadtam a középső részüket és a felső néhány pikkelyt csavaró mozdulattal eltávolítottam. Addig tépkedtem, amíg viszonylag lapos tobozkákat kaptam, aminek azért körbe néhány “leendő szirma” még megmaradt.

A tépkedés után visszamaradt szálakat ollóval távolítottam el.

A pikkelyek felületén lévő magocskákat, hártyát szintén kikapirgáltam.

Mivel nagyon természetes hatást szerettem volna, a barna tobozközepet natúran hagytam. Hogy a festék ne érje, dekortapasszal kör alakban fedtem be.

Jöhetett a festés. Mivel a Pinty Plus Aqua alacsonyabb nyomású festék mint a megszokott sprayfestékek így beltérben is használható, és a kis szórás miatt még az egymáshoz esetleg közel festett különböző színű tárgyak sem lesznek felülszínezve.

Pinty Plus Aqua festékeket fejjel lefelé állítottam, majd egy gyors, pontos mozdulattal felhelyeztem rájuk a szórófejeket. Felráztam és a sprayfestékekkel pillanatok alatt színre fújtam a kis tobozokat.

Gyönyörűek lettek a színek, alig bírtam kivárni a javasolt egy óra száradási időt, hogy a dekortapasz fedést letekerve teljes pompájában láthassam a frissen színezett kis virágfejeket.

Ilyenek lettek:

A koszorúhoz egy gallyból hajlított kör alapra ragasztópisztollyal erősítettem fel a “virágokat”. Természetesen a tényleges munkát tervezés előzte meg, próbálgattam a színeket, a méretet hogy a legjobb végeredmény születhessen.

A tobozok felerősítése után valami zöld után néztem a kerteben, ami a réseket kitöltheti. A hóbogyó tökéletes lett erre a célra, de gyönyörű lehet mohával, magyallal, borostyánnal is.

Festett toboz virág koszorú

Festett toboz virág csokor

Ilyen lett végül a koszorú, mely megtévesztően szép. Amikor mondom valakinek, hogy a virágok tobozból vannak a válasz: Jó jó, de a szirmokat miből készítetted?! ?

Toboz virág koszorú tutorial

Toboz virág koszorú részlet

Készíts Te is toboz koszorút, és küldd el, hadd lássuk mi is hogy sikerült!

Sprayfestett toboz virág

Ha tetszett a bejegyzésünk kövess minket a facebookon vagy iratkozz fel hírlvelünkre, hogy ne maradj le a legújabb termékekről, ötletekről!

Előző poszt
Guruló rendszerező
Következő poszt
Evőeszköztartóból menő tároló