15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Evőeszköztartóból menő tároló

A nyár lassan véget ér, így ha szeretnénk, ha nem, de vissza kell rázódnunk a jóval rendezettebb, szorgos munkával telő hétköznapokba. Ez nem feltétlenül rossz, de biztos, hogy sokunknak – mint ahogy nekünk is – ez nagy változás a sok pörgéssel, programmal, utazással és állandó rendetlenséggel járó nyár után. Ahhoz, hogy egy kicsit megkönnyítsük az átmenetet és a felkészülést, egy egyszerű és egyben nagyon praktikus újrahasznosítással érkezünk a Masni Dekoráció jóvoltából, amiben egy régi, kopott fiókba helyezhető evőeszköztartóból, íróasztalunk mellé rakható fali, irodaszer és kiegészítő rendszerezőt fogunk készíteni!

DSC_2852

IMG_2080

Amire szükséged lesz ehhez a projekthez:

  • egy régi evőeszköztartó, amit mi most a Vateráról szereztünk be
  • csiszolópapír vagy csiszológép,
  • akril alapozó és festék
  • mintás kartonok
  • kétoldalú ragasztószalag
  • 2 db képakasztó
  • 1 db kisebb befőttes üveg, amiből ceruzatartót fogunk készíteni

 

IMG_2081

Egy remek állapotban lévő, de régi, használt evőeszköztartót találtunk a Vaterán, ahol a DIY, azaz a csináld magad és az újrahasznosító ötleteinkhez mindig lelünk alapanyagot. Újrahasznosítani nem csak környezetbarátságunk, ECO-gondolkozásunk, hanem kreatív alkotásunk miatt is örömmel tölt el minket, próbáljátok ki Ti is :)!

Tehát visszakanyarodva a tartóhoz – az állapota miatt a csiszolás semmiképpen sem maradhatott el! Így eltávolítottuk az évek alatt rárakódott szennyeződéseket, esetlegesen a zsírfoltokat és szép üde felületet kaptunk a festéshez.

IMG_2084

Csiszolás után alaposan portalanítottuk a felületeket, így tökéletes tapadást adhatunk majd az alapozónak.

IMG_2086

IMG_2088

Az alapozóra most két okból van szükség: az egyik, hogy a csiszolással sima, de kezeletlen fafelületet kaptunk, ami nem egyforma mértékben szívja majd be a festéket, így ha nem alapozunk foltosodhat a festett felület. A másik, hogy a mélyen beivódott szennyeződések miatt is kérdéses lesz a felület foltmentessége – így alapozni kell. Igazából mindegy, hogy milyen alapozót használsz, mi a spray változatot kedveljünk, mert gyorsan, egyszerűen és szépen felhordható bármilyen felületre. Az alapozók száradási ideje eltérhet, így mindenképpen olvasd el a címkén, a Te termékedre vonatkozó időt!

IMG_2105

12 órás teljes száradás után, egy csodás, matt, selymes és homogén felületet kaptunk, amit tényleg gyerekjáték volt lefesteni. Most is a spray forma mellett döntöttünk, csodás, sima, ecsetvonás mentes felületet kaptunk. A fedőfestéknek már jóval kevesebb száradási időre lesz szüksége, de addig se henyéltünk, elkészítettük a ceruzatartót!

IMG_2123

Ehhez első körben leszedtük a címkét az üvegről, majd vékonyan, két rétegben feketére festettük az üveget.

IMG_2127

Amikor mind az üveg, mind az evőeszköztartó megszáradt, akkor nekiálltunk a mintás kartonokkal feldobni őket.

IMG_2129

IMG_2130

Vonalzóval pontosan kimértük a rekeszek méretét és ennek megfelelő méretű lapokat vágtunk ki a kartonokból, melyet utána kétoldalú ragasztószalaggal rögzítettünk.

IMG_2131

Végül pedig, felszögeltük a két képtartót az evőeszköztartó hátoldalára, hogy könnyen és egyszerűen felrakhassuk majd a falra!

Készen is voltunk, már csak birtokba kellett vennünk a rendszerezőt és élveznünk a rendet :).

DSC_2866

 

DSC_2862

DSC_2854

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is és kövess minket a közösségi oldalakon!

Előző poszt
Tobozvirág koszorú
Következő poszt
Girland dekoráció papír pohárból