15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Szekrény festés

Ezt a projektet egy spanyol blogger, Sra Cricket készíette és most bemutatjuk nektek itt a Shakingcolors blogon: szekrény festés egyszerűen.

szekrény festés

Amire szükséged lesz a szekrény festés során:

Első lépés:

Szereljük le a fogantyúkat a szekrényről. Ezt általában egy csavarhúzó segítségével könnyedén meg tudjuk tenni. A fogantyúkat a sárgaréz sprayvel fogjuk lefesteni, hogy feldobjuk a szekrényt.

Második lépés:

Takarítsuk le a felületet, hogy teljesen zsír- és pormentes legyen. Használjunk valamilyen alkoholos tisztítószert. Ez nagyon fontos lépés, mert, ha a felületen (akár szabad szemmel nem is látható) olajos, zsíros szennyeződés marad, akkor a festék nem fog megfelelően tapadni, sőt foltos is lehet a festés.

Harmadik lépés:

A megtisztított felületet lefestjük a PintyPlus HOME vizes bázisú festék sprayvel. Azért ezt a festéket választottuk, mert alacsony nyomású, így sokkal kevesebb mellészóródással lehet festeni, mint egy normál festék sprayt és mivel vizes bázisú, így szinte teljesen szagtalan. Ami pedig nagyon fontos, hogy hihetetlenül szépen fed és akár már egy rétegben is takar.

Negyedik lépés:

A szekrény széleit sárgaréz színre festjük, ezért azokat a részeket, amit nem szeretnénk lefesteni, ki kell maszkolni:

Ötödik lépés:

Ez a lépés nem kötelező, de a tartósság érdekében a felületet száradás után egy lakk réteggel tartósabbá tehetjük. Fontos, hogy megfelelően válasszuk ki a lakkot, lehetőleg ne keverjük a különböző márkákat.

A lakkozás után már használatba is vehetjük a szekrényt.

Ha nem volt egyértelmű a leírás, akkor az alábbi videó segítségével végig követhetjük az átalakulás folyamatát:

Ha készítettél már Te is saját kezűleg Rose Gold dekorációt, akkor oszd meg velünk is. Ha tetszett a bejegyzésünk, akkor kövess bennünket a facebookon is.

Ha szeretnéd megvásárolni a hozzávaló termékeket, EZEKBEN AZ ÜZLETEKBEN megteheted.

Előző poszt
5 legmenőbb ötlet a rose gold festék spray használatával
Következő poszt
Tisztázzuk végre: szükség van festés után felület zárásra vagy sem?