15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Székek festése festék sprayvel

Szeretnél új külsőt kölcsönözni az ebédlődnek? Tetszik a vidám, színes stílus? Akkor a székek festése festék sprayvel című bejegyzésünket semmiképpen ne hagyd ki. Meglátod, hogy ennél gyorsabb és könnyebb módja nincs is a székek átfestésének.

Clare az egyik Pintypluser az Egyesült Királyságból és a festék sprayink nagy kedvelője. Ebben a bejegyzésben betekintést enged nekünk az ebédlőjébe, ahol a PintyPlus Evolution akril spray használatával különböző színekre festette az ebédlő székeit, ezzel megszínesítve a családi ebédeket.

Amire szükséged lesz

Hogyan fessünk – lépésről lépésre:

Ezek voltak az eredeti székek:

restore chairs with spray paint

A festék spray használatának nagy előnye azon kívül, hogy fényes, egységes felületet képez az, hogy rengeteg időt spórolhatunk meg, amikor olyan tárgyakat festünk, amiket nehéz lenne ecsettel.

A jobb tapadás érdekében először meg kell csiszolni a székeket. Ehhez most csiszológépet használtunk, de nyugodtan kézzel is csiszolhatunk. Ami fontos, hogy a teljes felületet csiszoljuk meg, hogy teljesen egységes, sima felületet kapjunk.

renew chairs with spray paint

Csiszolás után egy enyhén nedves ronggyal eltávolítjuk a port a felcsiszolt felületről, majd megvárjuk, hogy a fa teljesen megszáradjon és jöhet a festés.

chairs with paint spray paint

Rázzuk fel a flakont, legalább egy percen keresztül, hogy a benne lévő golyó felkeverhesse a festéket. Ezután alkalmazzon több vékonyabb réteget, kb 15-20cm-ről fújva a székekre. Több vékonyabb réteggel szebb felületet kaphatunk.

Hogy elkerüljük a megfolyást, mindig vékonyabb rétegek festését javasoljuk. Ez a legjobb trükk, hogy tényleg professzionális végeredményt kapjunk. A rétegek között elég 10-15perces száradást hagyni.

A PintyPlus Evolution családban megtalálható rengeteg szín és nagyon ellenálló felületet képez. Ezért alkalmas akár bútorok átfestésére is. Ha még ellenállóbb felületet szeretnél, akár lakkozhatod is, mert a PintyPlus Evolution akril spray családban elérhető matt, fényes és selyemfényű színtelen lakk is.

chairs decorate with different colors

A székek elhelyezése után már élvezhetjük is a végeredményt. Micsoda változás!

color trends in chairs

Tipp, hogy a fényes spray matt legyen

A PintyPlus Evolution spray, egy oldószeres akril festék. Ami azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban szárad, mint a szintetikus vagy vizes bázisú festékek. Kb 10-15 perc után már tapintásra száraz.

A gyors száradás meggyorsítja a munkát, de hatása van a végeredményre is:

  • Ha mattabb felületet szeretnénk elérni, akkor fújjuk a felületre nagyobb távolságból, kb 30-40cm-ről és nagyon-nagyon vékony rétegeket fessünk. Ez azért fontos, mert ilyenkor az oldószer elpárolog, mire a felületre ér, így nem tud egy egybefüggő filmréteget alkotni.
  • Ha közelebbről használod, kb 15-20cm-ről, akkor még az oldószer is eléri a felületet, így homogén, fényesebb végeredményt érhetünk el.
  • Továbbá a felületet lakkozhatjuk is. Mivel a PintyPlus Evolution akril festék spray családból több színtelen lakk is elérhető, így akár egy eredetileg fényes felületet is mattá varázsolhatunk.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is és kövess minket a közösségi oldalakon vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Előző poszt
Színes, vizes, nyári emlék
Következő poszt
DIY – Színes kerti mécsestartók