15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Rozsdás vas átfestése

A rozsda eltüntetése, lefedése, hosszútávú eltávolítása mindig nehezebb feladat. A rozsdás vas átfestése okozhat némi fejfájást, viszont van rá egyszerű és gyors megoldás, mindenki számára.

Az alábbi belejegyzésben részletesen megmutatjuk neked, hogyan tudod átfesteni és hosszútávon tartóssá tenni a rozsdás vas felületét. Mi most egy kisebb vasrácson mutatjuk be a tennivalókat, de más rozsdás vas felület esetében is ezeket a lépéseket kell követned.

Rozsdás vas átfestése, – kellékek és tippek:

Szükséges eszközök - rozsdás vas átvfestése
Szükséges eszközök

Első lépés: Csiszoló eszköz segítségével dörzsöld át a felületet, törekedj arra, hogy a rozsdát amennyire csak tudod lekapard. A felületről a festéket nem szükséges eltávolítani.

Második lépés: Fújd le a keletkezett rozsdaport, majd az alkoholos felülettisztító segítségével tisztítsd át a vas felületét. Erre azért van szükség mert az alkohol hatására a felületre tapadt zsír és olajfoltok feloldódnak és eltűnnek és így sokkal jobban fog a festék tapadni és fedni.

Harmadik lépés: Alapozás! Fontos, hogy a rozsdás vasfelület átfestése előtt erre a célra gyártott alapozót használj. Használd a PintyPlus Tech Cink alapozó spray-t, rázd legalább 1 percig, majd fújd át vele a festendő felületet. Nagyon gyorsan szárad, így a gyors száradást követően fel is viheted a kívánt színt.

PintyPlus TECH Cink alapozó spray
PintyPlus TECH Cink alapozó spray, alkalmas a rozsdás vasfelület alapozására

Negyedik lépés: Rázd fel alaposan az akril spray-t, majd fújd át a felületet, ha egy rétegben nem érted el a kívánt fedést, akkor vigyél fel újabb réteget.

PintyPlus EVOLUTION Akril festél spray - rozsdás vasfelület átfestése
PintyPlus EVOLUTION Akril festél spray – rozsdás vasfelület átfestése

Ötödik lépés: Várd meg a teljes száradást, és már el is készültél! :)

rozsdás vas átfestése
rozsdás vas átfestése

PintyPlus TECH Cink alapozó spray:

Speciális, rendkívül magas cink tartalmú alapozó spray. Fém szerkezetek, hegesztési pontok, horganyzott elemek, vasúti szerkezetek javításhoz speciálisan kifejlesztett korróziógátló alapozó festék.

A festendő felület legyen száraz, tiszta, por- és zsírmentes. Rázzuk a flakont legalább 1 percen keresztül, amíg nem halljuk a benne lévő golyókat (a lakk kivételével, mert az nem tartalmaz golyót).

Fújjuk 25-30cm-ről a festendő felületre vízszintesen majd függőlegesen. Ajánlott két vékony réteg alkalmazása, egy vastag helyett, így sokkal egységesebb és simább felületet érhetünk el és elkerülhetjük a festék megfolyását. A festés befejezésével a flakont fordítsuk fejjel lefelé és fújjunk addig, amíg csak gáz jön a flakonból, így kitisztíthatjuk a szórófejet és később is tudjuk használni a sprayt.

Ne használjuk áram alatt lévő készülékeken és jól szellőztethető helységben alkalmazzuk.

Előző poszt
Design lábtörlő festék spray-vel
Következő poszt
Új logisztikai központot nyitottunk