15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Retro telefon dekoráció

A dekorella blogon most elolvashatjátok részletesen, hogyan kell egy régi használhatatlan telefonból, a lakás legtrendibb retro kiegészítőjét varázsolni:

 

piros tárcsás retro telefon

Lefestem! –  döntöttem el. De vajon hogy fog a festék viselkedni a fényes, sima műanyag felületen – bizonytalanodtam el szinte azonnal.

A Pinyt Plus műanyag alapozója azonban nagyon ígéretesnek bizonyult, így belevágtam. A terv úgy szólt, hogy a piros részek aranyban pompáznak majd, az eredetileg fekete – fehér számlap, a zsinór/kábel  pedig marad fekete.

Ehhez szétszedtem a telefont (OK, őszinte leszek. Szétszedettem. :-D), majd alapozóval lefújtam úgy, hogy mindenhol érje a permet. Ehhez forgatni is kellett, de gyorsan száradt az alapozó, így egy óra alatt mehetett is rá a szín. A több mint ötven árnyalatban elérhető Pinty Plus Evolution akril festék remekül fog, az első réteg után a tervezett második rétegre már nem is volt szükség.

retro telefon festése Pinty Plus sprayfestékkel

Száradás, összerakás majd fanyalgás következett. Hm ez nem az amire számítottam. Ez egy „arany színű telefon”, nem egy „arany telefon” ahogy reméltem.

Aranyfa festett telefon Pinty Plus sprayfesték

Kis tanakodás után nekiálltam a korrigálásnak. Mivel a rugalmas gumi kábelen még az alapozást követően sem maradt volna meg tartósan a festék attól egy késsel megszabadultam. A még nem arany részeket  alapozóval fújtam a már aranyosakat persze védve az alapozótól. Erre jött az arany réteg és végre kész is lett az arany retro telóm.

Aranyra festék fújt retro telefon

Remek könyvtámasz, kedves sk átalakított dísz, levélnehezék, amit akarsz.

retro tárcsás telefon dísz

Pinty Plus sprayfestékkel felújított retro telefon

Pillanatok alatt elkészült a Pinty Plus műanyag alapozóval és Pinty Plus akril festékkel. Ugye érdemes volt rászánni azt azt a pár perc munkát?

újrafestett retro telefon dekoráció

Előző poszt
Új hét, újabb blogger a shakingcolors csapatában
Következő poszt
Vágódeszka csinosítás