15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

PintyPlus HOME szórófejek használata

A legújabb PintyPlus termék a PintyPlus HOME, amely ideális beltéri használatra is. Nagy előnye, hogy a különböző szórófejek segítségével különböző felületeket festhetünk. Ebben a bejegyzésben elmagyarázzuk a különböző szórófejek használatát és azt, hogy melyiket mikor ajánljuk.

Milyen szórófejek kaphatóak a HOME-hoz?

3 különböző szórófejjel tudjuk használni ezt a festék sprayt:

  • FEHÉR – normál
  • SÁRGA – vékony
  • PIROS – széles

Mit kell tudni a FEHÉR szórófejről?

A fehér szórófejjel lehet megvásárolni a terméket. Ez a szórófej a leguniverzálisabban használható, ezért is ezzel kerül értékesítésre. Ezt a szórófejet nagyjából 15-20cm távolságról használjuk és közepes nagyságú koncentrikus körben tudjuk segítségével felfújni a festéket a felületre. Ezzel a szórófejjel festhetünk bútort, dekorációkat és szinte bármilyen tárgyat. Ezzel a szórófejjel akkor tudjuk elkerülni a mellészóródást, ha körülbelül 15cm-ről dolgozunk vele.

Mit kell tudni a SÁRGA szórófejről?

A sárga szórófej a legvékonyabb szórást biztosítja. Ezzel a szórófejjel még kisebb nyomással jön ki a festék a palackból. Ezt egészen közelről kb 10cm távolságról használjuk. Ha még közelebbről használjuk, akkor akár egész vékony, akár 2-3cm széles csíkokat is tudunk húzni. Ez ideális kisebb dekorációk átfestéséhez, vagy vékonyabb tárgyak esetében.

Mit kell tudni a PIROS szórófejről?

A piros szórófej a legszélesebb festési munkákhoz lett kifejlesztve. Segítségével akár 20cm szélességben is tudjuk teríteni a festéket. Éppen ezért ezt a szórófejet elsősorban nagy felületek festéséhez javasoljuk, mint pl ajtólap, asztallap, falfelület.

A sárga és a piros szórófej együtt kapható.

Hogyan kerüljük el a mellészóródást?

Ha festék sprayvel dolgozunk, figyelnünk kell arra, hogy a festék permet ne szálljon rá más tárgyakra. Az új PintyPlus HOME spray esetében sokkal könnyebben tudunk dolgozni, mert elkerülhetjük ezt a mellészóródást a megfelelő szórófej választásával. Az is fontos, hogy a festéket egyenletes mozdulatokkal vigyük fel a felületre. Ha kapkodva nagy mozdulatokkal fújjuk, akkor értelemszerűen nem fogjuk tudni elkerülni a ködölést. Ha még soha nem festettél festék sprayvel, először próbáld meg egy kis karton lapon. Határozott, inkább lassabb mozdulatokkal kezdj és néhány fújás után biztosan rá fogsz érezni a megfelelő technikára.

Az alábbi videóban összefoglaljuk a tudnivalókat a szórófejekről:

Ha kedveled a PintyPlus termékeket akkor kövess minket!
INSTAGRAM – FACEBOOK

Előző poszt
Fonott kaspó átfestése, a szobában
Következő poszt
Bútorfestés otthon