15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Fonott kaspó átfestése, a szobában

A fonott tárgyak, például egy fonott kaspó átfestése az egyik gyakori kérdés, amellyel találkozunk. Ennek az egyik legegyszerűbb módja a festék spray, hiszen a nehezen hozzáférhető részeket is könnyedén lefesthetjük.

Ebben a projektben a legújabb vizes bázisú PintyPlus HOME zománc festék sprayt használtuk, mert könnyen beltérben is használható, szinte teljesen szagtalan és nagyon divatos színekben elérhető.

Hozzávalók:

1. Lépés:

Az első lépésben egy enyhén nedves ronggyal áttöröltük a felületet. Nagyon fontos, hogy a festendő teljesen por- és zsírmentes legyen, ezért ha esetleg egy régebbi rattan bútorról van szó, akkor mindenképpen a teljes zsírtalanítást javasoljuk (pl foltbenzinnel).

2. Lépés:

Maszkoljuk ki a felületet. A kaspónkat egyik felét meg szerettük volna hagyni eredeti állapotában, ezért azt a részt egy festőszalag segítségével kimaszkoltuk. Egy sima festőszalag is elegendő hozzá. Figyeljünk, hogy nagyjából egy vonalban fusson a maszkolás, mert csak akkor lesz szép a végeredmény.

3. Lépés:

Rázzuk fel a flakont legalább 3 percig. A felrázás után végezzünk egy kis próbafújást egy darab kartonon. Mivel ez a festék spray alacsony nyomású, ezért közelebbről is tudjuk használni, mellészóródás nélkül. Ha egy darab kartonon először kipróbáljuk, sokkal könnyebb lesz már “élesben” a festés. Festés közben fontos, hogy folyamatosan mozgásban legyünk, de azért nem annyira, mintha hajlakkot fújnánk :)

4. Lépés:

Távolítsuk el a maszkoló szalagot, majd várjuk meg a teljes száradást. A PintyPlus HOME vizes bázisú festék spray gyorsan szárad, így körülbelül egy óra elteltével már használhatjuk is a lakásunk legújabb dekorációját.

Mit érdemes tudni a HOME festék spray-ről?

A legújabb generációs festék spray, amely szinte teljesen szagtalan és minimális mellészóródással használható. Száradás után teljesen UV- és időjárásálló felületet képez plusz lakkozás nélkül is.

Ha kedveled a PintyPlus termékeket akkor kövess minket!
INSTAGRAM – FACEBOOK

Előző poszt
PintyPlus HOME – vizes bázisú festék spray
Következő poszt
PintyPlus HOME szórófejek használata