15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Panel ajtó felújítása

Biztos neked is előkerült már a gondolat, hogy “Nem túl szép ez a panel ajtó, fel kéne újítani!” PintyPlus Evolution festék spray segítségével kevesebb mint egy óra alatt újjá varázsolhatod a beltéri ajtókat. A panel ajtó felújítás már egyszerű és gyors feladat.

Amire szükséged lesz:

Első lépés:
Tisztítsd meg az ajtót az esetleges szennyeződésektől, pos és zsírfoltoktól! Nagyon fontos lépés, mert ezek gátolják a festék tökéletes fedését és tapadását.

Második lépés:
Azokat a részeket újságpapír és maszkoló szalag segítségével takard ki amit nem szeretnél, hogy festék érjen! Fontos az ajtó melletti fal kitakarása, mert oda könnyed tud fújás közben festék szóródni.

kimaszkolt ajtó
Maszkolás után

Harmadik lépés:
Alaposan rázd fel a festéket, rázd legalább 1 percig majd fújd le az ajtót kb 20 cm-es távolságból, egyenletes mozdulatokkal. (Tipp: Mielőtt a felületre fújod célszerű kipróbálni a festéket a kartonon, hogy megérezd a helyes fújási technikát.)

festékek
A festékek
régi ajtó
A kopott, régi panel ajtó
kopott
Kopott ajtófélfa


Ha elkészült a panel ajtó, akkor jöhet a kilincs! Ehhez használj PintyPlus Tech kovácsoltvas spray-t! Ez a festék egyben alapozó és fedőfesték így nagyon egyszerű dolgod lesz vele. Csak tisztítsd át a felületet majd egy rétegben fújd át a festékkel! :)

Pinty Plus kovácsoltvas
PintyPlus kovácsoltvas festék spray
lefújva a kilincs
Lefújt kilincs

És íme a végeredmény:

panel ajtó felújítva
A felújított panel ajtó

Kovácsoltvas festék spray

Kovácsoltvas hatású festék spray. Használata gyors és egyszerű. Kettő az egyben alapozó és fedőfesték. Kopásálló és időtálló kültéren is.

Alkalmazás:

Gyorsan szárad és kivállóan tapad fém felületekre. Postaládák, kültéri lámpák, korlátok, vaskapuk, kerti állványok stb.dekorálására és védelmére.

A festendő felület legyen száraz, tiszta, por- és zsírmentes.

Rázzuk a flakont legalább 1 percen keresztül, amíg nem halljuk a benne lévő golyókat (a lakk kivételével, mert az nem tartalmaz golyót).

Fújjuk 25-30cm-ről a festendő felületre vízszintesen majd függőlegesen. Ajánlott két vékony réteg alkalmazása, egy vastag helyett, így sokkal egységesebb és simább felületet érhetünk el és elkerülhetjük a festék megfolyását. A festés befejezésével a flakont fordítsuk fejjel lefelé és fújjunk addig, amíg csak gáz jön a flakonból, így kitisztíthatjuk a szórófejet és később is tudjuk használni a sprayt.

Ne használjuk áram alatt lévő készülékeken és jól szellőztethető helységben alkalmazzuk.

Ha kedveled a PintyPlus termékeket akkor kövess minket!
INSTAGRAM – FACEBOOK

Előző poszt
Öntöttvas átfestése
Következő poszt
Retró lámpa felújítása