15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Öntöttvas átfestése

Mindenkinél felmerül egyszer a nagy kérdés, hogy az öntöttvas átfestése hogyan működhet? Ebben a cikkben, röviden választ adunk a kérdésre.

A PintyPlus TECH Kovácsoltvas festék spray megoldást nyújt mindenféle fém – vas szerkezet egyszerű és gyors átfestésére.

Kellékek

A kovácsoltvas festék spray egyben alapozó és fedő spray, így alapozó használata nélkül is már közvetlen fújhatjuk a felületre. Ennek a spraynek az a különlegessége, hogy használata után érdes, szemcsés felületet kapunk.

Ha szeretnél átfesteni valamit, akkor az alábbiakra lesz szükséged:

  • PintyPlus TECH Kovácsoltas festék spray
  • Csiszolópapír
  • Tisztítószer, rongy

Első lépés:
Csiszold át a felületet a csiszolópapír segítségével amennyire bírod. Ha előkészíted a felületet a festésre akkor könnyebben és tartósabban tapad majd a festék.

Második lépés:
A tisztítószer és a rongy segítségével por és zsírtalanítsd a felületet. Ha zsíros a felület, akkor nem fog megtapadni a festék.

Harmadik lépés:
Azokat a részéket amiket nem szeretnél, hogy festék érje, takard ki papír és maszkolószalag segítségével. Fontos, mert utólag nehéz lesz a megszáradt festéket eltávolítani!

Kitakarás
Kitakarás

Negyedik lépés:
Rázd fel a festék sprayt (Rázd minimum egy percig!) Majd kb. 20 cm távolságból fújd be a festendő felületet. A kovácsoltvas festék spray már egy rétegben is nagyon jól takar, de ha szükséges fújhatod több rétegben is.

Ötödik lépés:
Várd meg a száradást és már kész is vagy! : )

Festés
Festés
Elkészült a festés

Kovácsoltvas festék spray

Kovácsoltvas hatású festék spray. Használata gyors és egyszerű. Kettő az egyben alapozó és fedőfesték. Kopásálló és időtálló kültéren is.

Gyorsan szárad és kiválóan tapad fém felületekre. Postaládák, kültéri lámpák, korlátok, vaskapuk, öntöttvas, kerti állványok stb. dekorálására és védelmére.

A festendő felület legyen száraz, tiszta, por- és zsírmentes. Rázzuk a flakont legalább 1 percen keresztül, amíg nem halljuk a benne lévő golyókat (a lakk kivételével, mert az nem tartalmaz golyót). Fújjuk 25-30cm-ről a festendő felületre vízszintesen majd függőlegesen. Ajánlott két vékony réteg alkalmazása, egy vastag helyett, így sokkal egységesebb és simább felületet érhetünk el és elkerülhetjük a festék megfolyását. A festés befejezésével a flakont fordítsuk fejjel lefelé és fújjunk addig, amíg csak gáz jön a flakonból, így kitisztíthatjuk a szórófejet és később is tudjuk használni a sprayt.

Ne használjuk áram alatt lévő készülékeken és jól szellőztethető helységben alkalmazzuk.

Előző poszt
DIY tortatartó készítése
Következő poszt
Panel ajtó felújítása