15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

A nagy éjjeliszekrény átalakítás

A bútorfestés mindig egy izgalmas és sokakat érdeklő téma és szinte mindig tartogat valami újdonságot. A Saját Otthon Projekt azért lett az egyik kedvenc blogunk, mert mindig más és más típusú ötlettel állnak elő, aminek a pontos megvalósítását is megosztják velünk.

Ezzel a projekttel sem volt ez másképpen. Egy régi, megkopott éjjeliszekrény felújításának láttak neki, amelyhez most a PintyPlus Krétafestéket használták. Ez a festék nem csak profiknak ajánlott, hiszen egészen kicsi gyakorlás után tényleg nagyszerű végeredményt érhetünk el. Hogy miért? Mert a spray formának köszönhetően nem lesz ecsetnyomos a felület és a fedése egészen kiváló ennek a festéknek. Nem kell félni attól, hogy nem takar vagy megfolyik.

feher_ejjeliszekreny1.jpg

feher_ejjeliszekreny2.jpg

Ez itt az előtte állapot, hogy lássátok miből lesz a cserebogár:

Amire szükségetek lesz:

Elkészítése:

1. Csiszoljuk le alaposan az egész bútort:

feher_ejjeliszekreny6.jpg

feher_ejjeliszekreny5.jpg

2. Portalanítsuk a felületet.

3. Majd kezdjük el lefújni az alapozóval vékonyan és türelmesen. Ha megszárad, akkor jöhet a következő réteg alapozó, hogy minél jobban megtapadjon majd a festék.

4.Ezután jöhet maga a krétafesték, amit szintén 2 rétegben vittem fel, mert így is tökéletesen fedett (fontos, hogy a festék száradása után egy enyhén nedves ronggyal töröljük át a felületet és csak ezután lakkozzuk):

5. Szárazás után pedig mindenféleképpen kell a matt lakk réteg, mert ez fixálja majd a krétafestéket. Nélküle idővel elkezdene lejönni a festék. Ha pedig megszárad, akkor már kész is vagyunk! szerintem megérte a fáradságot:

feher_ejjeliszekreny4.jpg

feher_ejjeliszekreny3.jpg

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is és kövess minket a facebookon!

A projektért köszönet a Saját Otthon Projekt blognak!

Előző poszt
Fajátékból egyedi gyertyatartó
Következő poszt
Aranyos dekor tök