15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Fajátékból egyedi gyertyatartó

Emese, a Derkorella blog írója hónapról hónapra meglep minket valami újdonsággal és ez most sem volt másképpen. Az alábbi bejegyzésből megtudhatjuk, hogyan készíthetünk egyedi gyertyatartót fajátékokból:

A Montessori torony színes korongjai évek óta kerti tárolónkban porosodtak. Igaz hogy a lányok már rég kinőttek abból a korból, amikor szívesen játszottak vele, mégsem dobtuk ki ezt a fából készült, klasszikus gyerekjátékot. Terveim voltak vele, mert egy olyan embernek, aki nap mint nap órákat tölt kreatív ötletek között, olyan hogy kidobandó tárgy, kevés létezik. ?

Leendő alkotásomat az egymásra rakott kövekből, kavicsokból rakott egyensúly tornyok alakzata és a skandináv stílus oly kedvelt színei és csíkos mintája inspirálta.

Hozzávalók:

játékból dísztárgy

Így csináld:

  • Első lépésként a fa korongokat átsimogattam csiszolószövettel, így jobban tapad a festék a felületére.
  • Megterveztem az egymásra helyezés sorrendjét, tudatosan nem a pontos, nagyság szerinti sorrendet alkalmaztam a játékosság előcsalogatása miatt.
  • Két csoportba válogattam a darabokat, minden páratlan sorszámú a fekete, az összes páros pedig a fehérre festendő csoportba került.
  • Alátétekkel (jelen esetben kifogyott festékek kupakjaival) megemelve a fa korongokat, minkét oldalra vékonyan fújtam fel a színeket. Tudjátok, mindig jobb a több vékony réteg, mint egy vastagabb, így 15 perc és jöhetett az újabb fújás. (Az alaposan felrázott flakonból, kb. 15-20 cm távolságból lengő mozgással fújtam, így egyenletes lett a szórás, sehol nem folyt meg a festék. )

Montessori torony játékból gyertyatartó

  • Pillanatok alatt megszáradt ez is, jöhetett az összeszerelés. Mivel kényes vagyok az asztalunk, komódunk felületére, a biztonság kedvéért kis filctappancsokat erősítettem a legnagyobb fekete korong talpára.
  • Ezután jöhetett a korongok összeillesztése a már megtervezett sorrendben. Ragasztópisztollyal rögzítettem az elemeket egymásra, törekedve arra, hogy egyenes legyen a tornyom. Vigyázzatok, a ragasztópisztoly ha a festékre csöppen leszedheti azt, sőt még a forró ragasztó “pókhálója” is.

Skandináv gyertyatartó DIY

A gyertya/mécsestartó tetejére nem a fagolyó került, világító mécses vagy gyertya koronázza, illetve művirág számára akár száraz váza is lehet.

Montessori torony játékból gyertyatartó

Nagyon tetszik a kis csíkos tornyom, újrahasznosítás, alkotás, öröm volt készíteni és boldogság nap mint nap rápillantani is. Egyediségéhez nem férhet kétség, és az ilyen tucatárutól mentes díszek teszik igazi otthonná lakásunkat.

Készts magad gyertyatartót

Ha tetszett a bejegyzésünk kövess minket a facebookon és iratkozz fel hírlevelünkre!

Előző poszt
Girland dekoráció papír pohárból
Következő poszt
A nagy éjjeliszekrény átalakítás