15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Mit és hogyan fessünk PintyPlus táblafesték sprayvel?

A tábla festék spray felhasználási módja számtalan lehet. De mire és hogyan is festhetjük? Most elmondjuk neketk hogyan varázsolhattok bármilyen felületet fekete táblává a PintyPlus Art táblafesték sprayvel.

Egy kis kutatás és fejlesztés:

Mielőtt bármilyen terméket piacra dobnánk, mindig készítünk egy béta verziót. Ez a verzió nem lát napvilágot, csak teszteljük a laborban és egy teszt csapatnak adunk belőle. Ez a csapat általában olyan emberekből áll, akik munkájuk során vagy csak hobbiként használják ezt a terméket. Az ő véleményük nélkülözhetetlen a végső verzió kifejlesztéséhez, amelyet a boltokban is látni fogtok. A fekete táblafesték esetében nem kellett semmit változtatnunk a béta verzión, de elmagyarázzuk használatát. Úgy gondoltuk érdekes lenne összegyűjteni a véleményeket és a tapasztalatokat a különböző felületeken történő alkalmazáskor.

slate-pintyplus-on-plastic-and-glass

Product image test on plastic and glass Pintyplus

Táblafesték fán, parafán és OSB-n

A tapadása kiváló fán, parafán és OSB-n is. Tulajdonképpen minden porózus anyagon. 2 réteg használatát javasoljuk, majd várjuk meg a teljes száradást. Habár a festék 4-5 óra elteltével teljesen száraz, azért az optimális keménység eléréséhez várjunk 48 órát a használatba vételével.

slate-en-spray-pintyplus-on-wood

PintyPlus táblafesték fán

 

pintyplus-spray-slate-cork

PintyPlus táblafesték parafán

pintyplus-spray-slate-dm

PintyPlus táblafesték OSB-n

Táblafesték fémen

Az eredmény nem teljesen tökéletes fémen. Ezért fém felület esetén használjunk alapozó réteget. Ez lehet a PintyPlus Tech vas alapozó vagy akár a PintyPlus ART univerzális alapozó is. Alapozás után használjuk 2 réteget a tábla festékből.

A képen egy fém befőttes üveg tetőt festettünk le, alapozó használatával. Az eredmény tökéletes. Az alapozó használata ellenére a mágnes is tapad a fémre, hiszen elég vékony rétegben is elég felvinni a festéket. Nedves ronggyal tisztítva a felület nem változott.

slate-en-spray-pintyplus-on-metal-with-primer

Tábla festék tesztelése, a mágneses hatás ellenőrzésével

Tábla festék spray papíron és kartonon

Papíron és kartonon a tapadás egyaránt kiváló. Válasszunk mindig megfelelő keménységű papírt, hogy a festék ne áztassa el.

pintyplus-spray-slate-cardboard

Füzet borító készítése tábla festék sprayvel

spray-painting-board-paper-cardboard

Ajándék cédula festése tábla festék sprayvel

Tábla festék műanyagon

Műanyag esetében a tábla festék nem teljesen tökéletes. Itt szintén szükséges alapozó használata. Erre a célra a színtelen és rugalmas felületeken is kiváló tapadást biztosító PintyPlus Tech műanyag alapozót használjuk. Alkalmazzuk vékony rétegben ezt a speciális alapozót, majd használjuk a tábla festéket két vékony rétegben.

spray-painting-slate-pintyplus-plastic

Tábla festék műanyag lámpán

Tábla festék üvegen

A PintyPlus Art táblafesték spray tapadása üvegen is megfelelő. A kréta nedves ronggyal könnyedén letisztítható a felületéről. A tökéletes felület eléréséhez először használjunk egy nagyon vékony réteget, amely nem baj, ha nem is takarja el teljesen a felületet, majd várjunk 30 percet a száradással. Ezután alkalmazzuk a második réteget.

paint-slate-pintyplus-glass-metalPintyPlus ART táblafesték üvegen és fémen

A krétát minden esetben nedves ronggyal kell eltávolítani a felületről.

A tábla festék spray előnyei

A PintyPlus ART táblafesték spray 2 okból is előnyösebb a hagyományos festékekhez képest:

  1. A használata sokkal gyorsabb, főleg az ecsettel nehezen festhető felületek estében.
  2. Tökéletes végeredmény csiszolás nélkül, sem ecsetnyom sem ecsetszőr nem marad a felületen.

És végül egy videóban összefoglaljuk a “festési ötleteket” a táblafesték sprayvel.

Ha tetszett és hasznosnak találtad, oszd meg bejegyzésünket!

Előző poszt
DIY vintage éjjeliszekrény festés
Következő poszt
Radiátor felújítás