15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Klasszikus telefonasztal festés

A Shakingcolors blogon időről időre visszatérő téma a bútor festés. Ebben bejegyzésben az angol What Hannah did next blog klasszikus telefonasztal festés projektjét fogjuk bemutatni.

Ez a bútorfestés kevesebb, mint 2000 Ft ráfordítással elkészíthető.

Amire szükséged lesz a telefonasztal festés során:

Első lépésben tisztítsuk meg megfelelően a felületet. Ebben az esetben szerencsénk volt, hiszen az asztalka nagyon jó állapotban van, nincs rajta pergő festék réteg. Ha rossz állapotú a festés a bútoron, akkor mindenképpen le kell megfelelően csiszolni. Amennyiben nincs megfelelően előkészítve a felület (pereg a festék, zsíros, poros) a festék nem fog megfelelően tapadni, így nem lesz tartós. A felület letisztításához használjunk alkoholos tisztítót.

Második lépésben következhet a festés. Ehhez a PintyPlus Evolution RAL 7042-es színt választottuk. Ebből a termékből nagyon széles színválaszték elérhető, ezért szinte bármilyen színt választhatunk,. Ez a szürke egy középszürke.

PintyPlus Evolution akril spray színek

A festés előtt rázzuk fel megfelelően a festéket, kb 1 percen keresztül. Ezután kb 20-25 cm távolságból fújjuk a felületre. Az akril spray nagyon gyorsan szárad, ezért 5-10 perc után már szükség esetén újabb réteget is felfújhatunk a felületre.

A sprayvel történő festés egyik nagy előnye, hogy szép egyenletes felületet érhetünk el és nem lesz ecsetnyomos. Persze fontos, hogy megfelelő festék sprayt vásároljunk (és egy picit gyakoroljunk egy darab kartonon festés előtt), mert a rosszabb minőségű festék spray könnyen megfolynak és nehezen fednek.

Ha megunjuk a színt, néhány egyszerű lépésben bármikor új színt adhatunk az asztalnak, így hosszan is a lakás dísze maradhat.

Ha tetszett a bejegyzésünk és Te is átfestetted otthoni géped, akkor küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
Hat inspiráló húsvéti dekoráció ötlet festék sprayvel
Következő poszt
Fém kerti szék festés