15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Fém kerti szék festés

Itt a Shakingcolors blogon mindig próbálunk olyan projekteket bemutatni, amelyek otthon is könnyen megvalósíthatóak. Ezúttal a Jipijapas blog segítségével azt mutatjuk be, hogyan festhetünk át PintyPlus Evolution akril sprayvel néhány egyszerű lépésben fém kerti székeket. A fém kerti szék festés egy otthon a kertben is könnyedén kivitelezhető projekt, így ha még soha nem festettél festék sprayvel, akkor is bátran nekiállhatsz.

fém kerti szék

A fém kerti szék festés első lépése:

Ha szoktad olvasni a Shakingcolors blogot, akkor már tudhatod, hogy az első lépés a festési projektek során mindig a takarítás. Meg kell tisztítani a felületet, lehetőleg alkoholos tisztítószerrel, hogy teljesen eltüntessük a zsíros, olajos szennyeződéseket. Ha nem megfelelően van letakarítva a felület, akkor a festék nem fog jól tapadni és lepattog. Most szerencsénk volt hiszen elegendő volt kicsit finoman megcsiszolni és letakarítani a felületet. Mivel nincs rajta rozsda és pergő festék, így nincs is további tennivalónk. Ha a felület nem megfelelő, akkor mindig használjunk alapozót.

fém kerti szék festés

Második lépés: a festés

Úgy döntöttünk, hogy székeket különböző színekre fogjuk festeni, mert így sokkal vidámabb hatást kelt. Egy székhez egyébként nem kellett elhasználnunk egy egész flakont. Fontos, hogy megfelelő festék sprayt válasszunk, mert a gyengébb minőségű festék sprayk megfolynak és nem takarnak megfelelően. A PintyPlus Evolution akril spray nagyon széles színválasztékban elérhető, így ebből biztosan megtalálhatod a számodra megfelelőt. A festés kezdése előtt rázd fel körülbelül egy percig a flakont. Figyelj, hogy lehetőleg ne a tűző napon fess, mert ha túl meleg a felület, akkor a festék nem terül egyenletesen.

Elsőként a sárga színt festettük:

szék festés sárga festék sprayvel

Majd a zöldet:

szék festés zöld festék sprayvel

Végül a rózsaszínt:

szék festés rózsaszínnel

És a végeredmény, ami nekünk különösen tetszik:

Ha tetszett a bejegyzésünk és Te is átfestetted otthoni géped, akkor küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
Klasszikus telefonasztal festés
Következő poszt
PintyPlus TECH keréktárcsa festék