15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Kandalló felújítás festék sprayvel

A Shakingcolors blogon most megmutatjuk, hogyan újíts fel kandallót festék sprayvel. Így egy újabb esélyt tudsz adni a már megkopott, elhasznált kandallónak és, ha követed a most leírtakat, akkor a kandallód még sokáig adhat meleget a lakás díszeként. A kandalló felújítás lépéseit elolvasva Te is bátran nekiláthatsz.

A lányok a Secrets Vintage blogtól felújítottak egy kandallót és mondanunk sem kell, tátva maradt a szánk a látványtól. Egy ilyen felújításhoz fontos, hogy olyan festéket használjunk, amely hőálló. Normál zománc festékkel nem fogjuk ugyanezt az eredményt elérni.

Kandalló felújítás festék sprayvel lépésről lépésre

Ahhoz, hogy valóban megfelelő végeredményt kapj, mindenképp tarts be a következő lépéseket:

Csiszolás, homokfúvás

Fontos, hogy a felületet megfelelően csiszoljuk meg a festés előtt. Nagyobb felület esetében a csiszolást végezhetjük géppel is, de ha elég kitartóak vagyunk, kézzel is nekiállhatunk.

Akár homokfúvást is végezhetünk a felületen, eltávolítva az összes felesleget. Ez otthoni körülmények között nehezebben kivitelezhető, de ha van rá lehetőségünk, mindenképpen válasszuk ezt a módot.

Viszont, ha a fenti megoldások kivitelezhetetlennek tűnnek, akkor használjunk festékeltávolító sprayt. Fújjuk le a felületet, hagyjuk hatni, majd egy spakli segítségével toljuk le a felületről a felesleges festéket.

Tisztítsuk meg a felületet

A csiszolás, vagy a festékeltávolítóval történt felületkezelés után fontos a tisztítás. Bármilyen zsíros, olajos nyom, maradvány ronthatja a festék tapadását. Használjunk szilikon mentes tisztítószert, vagy például alkoholos ablaktisztítót.

Fessük le a kandallót PintyPlus Tech hőálló fekete festék sprayvel

Rázzuk fel a flakont, majd fújjuk a hőálló festék sprayt a felületre. Azt javasoljuk, hogy több vékonyabb rétegben jutassuk a felületre a festéket, így szebb felületet kaphatunk.

Festés hőálló festék sprayvel

További rétegek festése esetén, nem kell megvárnunk, hogy teljesen megszáradjon festék. Most a lányok 24 órát vártak a második réteg felvitelekor, bár szükségtelen ennyi időt várni.

Nagyon fontos: melegítsük fel a kandallót!

A megszáradt festés után fontos, hogy fokozatosan melegítsük fel a kandallót, hogy a hőálló festék teljesen kikeményedjen. Minél tovább tartjuk melegen a kandallót, annál jobb.

Ezt a folyamatot, jól szellőztetett helyen végezzük.

A kandalló felújítás költsége:

A kandalló felújításához összesen 4 flakon 400ml-es PintyPlus Tech hőálló fekete festék sprayt használtunk, amelynek ára 7200Ft volt.

Cserébe a kandalló kinézete teljesen megváltozott, sokkal olcsóbban, mintha egy újat vettünk volna.

A végeredmény annyira megkapó lett, hogy, aki látta nem hitte el, hogy festék sprayvel lett festve.

kandalló felújítás

Neked is van egy régi felújításra szoruló kandallód? Látod, nagyon egyszerűen és gazdaságosan újjá varázsolhatod, csupán egy nap alatt néhány flakon PintyPlus festék spray segítségével.

Ha elkészítetted, bátran küldd el nekünk a fotókat. Ha tetszett a bejegyzésünk iratkozz fel hírlevelünkre és kövess minket facebookon vagy instagrammon!

Előző poszt
Márványos mini vázák
Következő poszt
Vintage képkeret