15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Húsvéti hungarocell tojás festés

Hamarosan itt a húsvét és ez a tény önmagában is elég volt ahhoz, hogy megmozgassa bloggereink fantáziáját. Most a legújabb tojás festés ötletet a Dekorella blog hozta el nektek, természetesen festék sprayvel:

Az idei évben egy teljesen új dolgot próbáltam ki, néhány hungarocell tojást színeztem Pinty Plus Chalk Paint spray  segítségével. A legtöbb festékkel ellentétben a Pinty Plus krétafesték spray nem “eszi” meg a műanyagot, szépen megtapad a felületén, és pillanatok alatt szárad. Nincsenek ecsetnyomok, megfolyt festék, de persze néhány szabályt azért itt is be kell tartani.

Pinty Plus sprayfestékkel festett tojások

Így festettem:

  • Hungarocell alapra tűztem gombostűvel a tojásokat. Ez duplán jó, mert egyrészt nem gurultak arrébb a légnyomástól amit a kiáramló festék okozott, + így még alulról is egyből festeni tudtam nem is volt szükség forgatásra.
  • Alaposan felráztam a sprayfestéket (a krétafestéknél ez kiemelten fontos, hiszen ellenkező esetben lesznek fehérebb lisztesebb részek és sötétebbek is melyek nedves hatást keltenek majd. )
  • Lengő mozgással fújtam a tojássort kb. 15-20 cm távolságról.
  • Mivel könnyen fed, nem volt szükség második rétegre, csak 5 perc után néhol egy kis igazításra.

Pasztell tojások sprayfestékkel

A festett hungarocell tojások gyönyörű pasztell színűek lettek, a cukorka színek édességéhez jól passzolt a hungarocell rücskös, egyenetlen felülete. Jó ideig így magukban díszítettek fém kosárban, viszont állandó tervben volt a további cicomázásuk.

A korábbi sárkánytojás mintájára flitter alakzatokat képzeltem el rájuk. Kékkel indítva ilyen lett az ezüsttel hintett verzió.

flitterest festett húsvéti tojás

A flittereket gombostű tartja, a szalagok, madzagok is ezekkel vannak rögzítve. A felfüggesztés során a vékonyabb madzag trükkje, hogy egy kis csomót kötöttem a zsinegre, így ezt a csomót tűztem át gombostűvel. Jelentem remekül tart.

Húsvétig még pár nap hátravan, így biztatlak próbáld ki te is ezt a gyors, látványos “hímes” tojást.

flitterest festett húsvéti tojás

Nálunk még tűzésre vár a rózsaszín és a sárga. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz ez a 2 tone in tone változat. Ha téged is érdekel kövesd a Dekorella Instagram fiókot. ?

Ha tetszett az ötlet, még nem késő beszerezni néhány flakon sprayt és Te is elkészítheted otthon könnyedén. További ötletekért kövesd a Shakingcolors blogot, vagy facebook oldalunkat és youtube csatornánkat.

Előző poszt
Lámpa festés sprayvel
Következő poszt
Írógép átfestése kréta festék sprayvel