15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Hogyan fessünk át mikrohullámú sütőt matt feketére

Megmutatjuk, hogyan tudtok átfesteni könnyedén és olcsón, ecset nélkül egy mikrohullámú sütőt rekord idő alatt. Ahhoz, hogy tényleg professzionális végeredményt érjünk el csupán egy flakon Pintyplus Evolution sprayre lesz szükségünk.

Cómo pintar un microondas negro mate 4

Mari Luz a Brico y Deco bloggere most lépésről lépésre elmagyarázza nekünk.

Tisztítsuk meg a festendő felületet, hogy teljesen por és zsírmentes legyen. Ez a lépés az egyik legfontosabb, hiszen ilyen tárgyak esetén gyakran a szokásosnál zsírosabb a felület, amelyre később nem fog tapadni a festék.

Cómo pintar un microondas negro mate 8

Maszkoljuk le a festeni nem kívánt részeket, mint például az ajtót.

Cómo pintar un microondas negro mate 14

Rázzuk fel a flakont, majd kezdjük el a festést. Több vékony réteget használjunk, így lesz a végeredmény egységes, sima és tökéletes. A rétegek között 5-10 perc száradási időt várjunk.

Cómo pintar un microondas negro mate 10 Cómo pintar un microondas negro mate 11Miután több rétegben lefestettük a mikrót, hagyjuk száradni. A PintyPlus Evolution spray minden tagja hihetetlenül gyorsan szárad, így rövid időn belül már használatba is vehető. Száradást követően távolítsuk el a maszkolószalagot.

Cómo pintar un microondas negro mate 13

A gombok köré, alumínium hatású öntapadós matricát készítettünk, amelyre fekete filccel írtuk az időt, illetve a sütési funkciókat (melegítés, grillezés stb).

Cómo pintar un microondas negro mate adhesivo

Ragasszuk fel a matricákat a megfelelő helyekre.

Cómo pintar un microondas negro mate 12

Sok alkalommal kérdezték már tőlünk, hogy a mikrohullámú sütő belsejét le lehet-e festeni. Nos a válasz, igen, habár nem javasoljuk. Az ok egészen egyszerű: higiénikusabb és könnyebben tisztítható erősebb szerekkel, ha nincs festve a felület. Ha mégis le szeretnénk festeni a belsejét, akkor festés után 24órán keresztül hagyjuk nyitva a sütő ajtaját. Ezután 2-3 percig egy pohár vizet melegítsünk fel. Ezután hagyjuk újra szellőzni, egészen addig, míg eltávozik az oldószer szaga, így utána gond nélkül használható újra a sütő.

Nézzétek meg a videót, ahol lépésről lépésre láthatjátok az elkészítést!

Előző poszt
Vintage virágtartó új köntösben
Következő poszt
Sprayfestés Budaörsön